Συλλήψεις για ναρκωτικά, απάτες και κλοπές

Στο κόκκινο η παραβατικότητα στην Πελοπόννησο

Συνελήφθη, χθες (7.7.2024) το απόγευμα, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, 42χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Συνελήφθη, χθες (7.7.2024) το απόγευμα, στο Λουτράκι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 42χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε -5- ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

Συνελήφθη, χθες (7.7.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 39χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, για συνέργεια σε απάτη.

Συνελήφθη, χθες (7.7.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου – Νέστορος, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 34χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -7- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου – Νέστορος.

Σε συνέχεια του από 6.7.2024 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τη σύλληψη ενός ατόμου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, εξιχνιάσθηκαν ακόμα -10- περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 37χρονου ημεδαπού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι -3- 30χρονοι και ο 37χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 29.6.2024 έως και την 3.7.2024, στην Κορινθία διέπραξαν -7- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και -3- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα και χρυσαφικά, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -50.000- ευρώ

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.