Συλλυπητήρια Τασούλα για το θάνατο του Ιωάννη Σταθόπουλου

Τι αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, για τον θάνατο του πρώην βουλευτή και υφυπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Π. Σταθόπουλου.

Ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας δήλωσε: «Με αισθήματα θλίψης και συγκίνησης υποδεχθήκαμε τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Ιωάννη Π. Σταθόπουλου, διακεκριμένου Λάκωνα, στρατιωτικού και πολιτικού, που υπηρέτησε πιστά και αποτελεσματικά τόσο τη χώρα, όσο και την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, μέχρι το 1974, αφού προηγουμένως είχε αποταχθεί από το δικτατορικό καθεστώς, λόγω της πρωταγωνιστικής συμμετοχής του στο Κίνημα του Ναυτικού, διετέλεσε βουλευτής Λακωνίας με τη Νέα Δημοκρατία, από το 1974-1993, και Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, από το 1991-1993.

Υπήρξε ένας απ’ αυτούς που συνέβαλαν ουσιαστικά στην αναίμακτη αποκατάσταση της Δημοκρατίας, χωρίς να το διατυμπανίσει, προστατεύοντας την πορεία προς τη δημοκρατική μετάβαση τον εντελώς πρώτο κρίσιμο καιρό της Μεταπολίτευσης. Τιμήθηκε, εν συνεχεία, επί σειρά ετών από τον λαό της Λακωνίας, τον οποίο και επάξια εκπροσώπησε στο Κοινοβούλιο. Ως Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης υπηρέτησε για μια ακόμη φορά στη ζωή του έντιμα και παραγωγικά τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Ιωάννης Π. Σταθόπουλος υπήρξε για όλους μας υπόδειγμα κοινοβουλευτικού ανδρός και τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγο και τους οικείους του είναι ειλικρινή και θερμά».