Στο συλλαλητήριο για τις απολύσεις εργαζομένων της Frigoglass ο Πελετίδης

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα παραβρεθεί σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, για τις απολύσεις των εργαζομένων της Frigoglass.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος σε δήλωσή του για το θέμα ανέφερε:

«Εκφράζουμε την στήριξή στους εργαζόμενους του εργοστασίου της Frigoglass που χάνουν την δουλειά τους στον βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο κάθε επιχειρηματικός όμιλος αξιοποιεί τόσο εργατικό δυναμικό, όσο και για όσο χρόνο το χρειάζεται, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη του. Εάν κερδίζουν περισσότερα σε άλλες χώρες, θα πάνε εκεί. Δούλους ψάχνουν.

Αυτή είναι η περίφημη «ανάπτυξη» υπέρ της οποίας τάσσονται οι κυβερνώντες και διάφοροι τοπικοί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες.

Να μην μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ο σάκος του μποξ πάνω στον οποίο μπορούν να ασκούνται οι κατέχοντες τον πλούτο και τα πολιτικά τους στηρίγματα.

Ο Πατραϊκός λαός να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της Frigoglass.

Λύση υπέρ του λαού και των εργαζομένων υπάρχει, χρειάζεται ενότητα για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών που διευκολύνουν τέτοιες αντεργατικές και αντιλαϊκές εξελίξεις όπως αυτή της Frigoglass».