Συγχώνευση ολοήμερων τμημάτων νηπιαγωγείων στη Νεάπολη

Με εισήγηση του διευθυντή ΠΕ Λακωνίας και με πλειοψηφική απόφαση του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας (πλην αιρετών) εισηγήθηκαν προς περιφερειακό διευθυντή ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου τα προνήπια να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να διακόψουν τη φοίτηση, κατάργηση της πρωινής υποδοχής και συγχώνευση ολοήμερων τμημάτων του 1ου και του 2ου νηπιαγωγείου Νεάπολης 2 μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς (ενώ λειτουργούσαν 7 μήνες).

Η αδυναμία ΥΠΠΕΘ να καλύψει τα 2 μακροχρόνια λειτουργικά κενά κλάδου ΠΕ60 ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗ διοίκηση Λακωνίας και Πελοποννήσου ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ(2ου νηπιαγωγείου Νεάπολης) 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ και να εφαρμόσουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης συριζα- ανελ στο πλαίσιο της εφαρμογής του 4ου μνημονίου και των περικοπών του Υπ.Παιδείας.

Ούτε μια ανακοίνωση από το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Γ.Ρίτσος Μολάων ,ούτε μια ανακοίνωση από τους αιρετούς της μαχόμενης εκπαίδευσης και της ανεξάρτητης κίνησης Λακωνίας για την απόφαση συγχώνευσης των ολοήμερων τμημάτων του 1ου και 2ου νηπιαγωγείου Νεάπολης από τον περιφερειακό διευθυντή πε και δε Πελοποννήσου για το διδακτικό έτος 2017_18.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΛΑΩΝ –ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΠΕ αποφασίζει ότι θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις ολοήμερων τμημάτων στο 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Νεάπολης και στο συνολικότερο σχέδιο –καταργήσεων σχολείων.

Σ αυτή την κατεύθυνση οργανώνουμε:

1. Μαζική απεύθυνση –ενημέρωση και κοινό αγώνα με τους γονείς των δύο σχολείων.

2. Μαζική παράσταση στο Δήμο Μονεμβασίας για να απαιτήσουμε την εξασφάλιση όλων των τυπικών και ουσιαστικών διαδικασιών για τη συνέχιση λειτουργίας όλων των αιθουσών στο 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Νεάπολης .

Η παράταξη μας θα απαιτήσει στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο(16.5.2018) την οργάνωση κινητοποίησης στη Δ/νση ΠΕ Λακωνίας για την ακύρωση του σχεδίου συγχωνεύσεων στο νομό.

Ø ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ø ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

Ø ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ø ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!!!

Το ΔΣ του Συλλόγου εκπ/κών ΠΕ Γ.Ρίτσος (Μολάων) έχει υποχρέωση να πάρει άμεσα ,χωρίς άλλη καθυστέρηση, πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΛΑΩΝ_ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΠΕ