Συγχαίρει τον Ανάργυρο Μαριόλη ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας

Για τη βράβευσή του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Οικογενειακών Ιατρών (WONCA)

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας συγχαίρει το μέλος του, ιατρό Ανάργυρο Μαριόλη, Διευθυντή ΚΥ Αρεόπολης για τη βράβευσή του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Οικογενειακών Ιατρών (WONCA), ως «ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός στον κόσμο».

Η διάκριση αυτή είναι το αποτέλεσμα δουλειάς χρόνων στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της Οικογενειακής Ιατρικής, με όραμα και πρόγραμμα. Ο Ανάργυρος Μαριόλης άλλαξε σελίδα στο χάρτη της ΠΦΥ στη χώρα μας, επικεντρώνοντας στον άνθρωπο, στην πρόληψη και την εξατομικευμένη θεραπεία στην κοινότητα. Σεμνός υπηρέτης της Ιατρικής Επιστήμης, άξιος συνεργάτης και ακούραστος δάσκαλος για τους νεότερους συναδέλφους έδωσε νέα πνοή στην ολιστική φροντίδα από το απόμακρο ΚΥ Αρεόπολης, αποδεικνύοντας ότι το πάθος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη Δημόσια Υγεία δε γνωρίζει χωρικούς περιορισμούς.

Αγαπητέ συνάδελφε,

Ο Ιατρικός Σύλλογος εύχεται καλή συνέχεια στο έργο σου. Η βράβευσή σου ας αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο, που τα Συστήματα Υγείας ταλανίζονται και η ανάγκη για νέες αξίες και βηματισμούς είναι εμφανής περισσότερο από ποτέ.

Το ΔΣ του Ι.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ