Σύγκρουση πολεμικού πλοίου με εμπορικό στον Πειραιά

Λίγη ώρα μετά το ατύχημα, το πλήρωμα παρακολουθεί τη σοβαρή ζημιά

Εμπορικό πλοίο με κοντέινερ, πορτογαλικής σημαίας, με προορισμό το Τσανάκκαλε συγκρούστηκε το πρωί της Τρίτης με ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού “ΚΑΛΛΙΣΤΩ” έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Υπάρχουν δύο, όχι σοβαρά τραυματίες. Γίνεται προσπάθεια ώστε το “ΚAΛΛΙΣΤΩ” να μείνει στην επιφάνεια, καθώς έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στην πρύμνη και υπάρχει εισροή υδάτων.

Στο λιμάνι του Πειραιά έσπευσαν άμεσα ενισχύσεις του λιμενικού με ρυμουλκά. Πλέον το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει την επιχείρηση για την περισυλλογή των επιβαινόντων στο πλοίο. Το “ΚΑΛΛΙΣΤΩ” διαθέτει πλήρωμα 27 ατόμων.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

«Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο».

Το ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ, είναι ένα Ιδιαίτερο σκάφος κατασκευασμένο από πλαστικό ενισχυμένο από υαλονήματα για να ελαχιστοποιεί το μαγνητικό ίχνος στις νάρκες που συναντά δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ αντιστράτηγος ε.α Νικόλαος Μανωλάκος. Τι καθιστά το πλοίο ευάλωτο.

SKAI