Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση

Ενημερώθηκε, τις απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «HELLENIC SPIRIT» Ν. Χανίων 30, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στο Νότιο λιμάνι της Πάτρας, προσέκρουσε με τη δεξιά πλευρά στην αριστερή πλευρά του ήδη παραβεβλημένου στον προβλήτα (α) Ε/Γ – Ο/Γ «SUPERFAST II» N.Π. 11930, καθώς επίσης και στην αριστερή πλευρά του Δ/Ξ «AEGEAN TIFFANY» Ν.Π. 11841, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στην αριστερή πλευρά του «SUPERFAST II».

Το «HELLENIC SPIRIT» προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πάτρας και αποβίβασε τους επιβάτες και τα οχήματα, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι Ανκόνα Ιταλίας προς το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεσο προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με εκατόν είκοσι οκτώ (128) επιβάτες και εκατόν δεκάξι (116) οχήματα.

Από τη Λιμενική Αρχή τέθηκαν σε ετοιμότητα πλωτά και Ρ/Κ ασφαλείας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμάκιου επιθεώρησης Πλοίων του λιμένα διενήργησαν επιθεώρηση στα ανωτέρω πλοία και κατέγραψαν τις ζημιές, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.