Σεισμός στην Τουρκία: Οι ήρωες άνδρες της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν και άλλο κοριτσάκι

Συγκινητικές στιγμές με τους Έλληνες της ΕΜΑΚ στην Τουρκία

Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην επαρχία Χάταϊ βόρεια της πόλης της Αντιόχειας βρίσκεται η ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ.

Από σήμερα το πρωί η ΕΜΑΚ έχει ξεκινήσει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ψάχνοντας για εγκλωβισμένους από τον καταστροφικό σεισμό.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η αποστολή της ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών. Επίσης ανέσυραν νεκρό ένα ανήλικο κορίτσι.

Πρόκειται για έναν 50χρονο πατέρα που ανασύρθηκε ζωντανός, όμως, νεκρές ήταν ήδη, από την ώρα που έφτασαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ, η μητέρα και η μία κόρη, την οποία κρατούσε στην αγκαλιά της η 7χρονη αδελφή της, η Φατμά.

Η 7χρονη Φατμά που ήταν εκείνη που με τις φωνές της, τράβηξε την προσοχή των Ελλήνων διασωστών, δεν κατάφερε τελικά να μείνει στη ζωή, καθώς έμεινε πάνω από 24 ώρες κάτω από τα συντρίμμια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – VIDEO

Ένας Έλληνας πυροσβέστης και στη συνέχεια άλλοι δύο, κατάφεραν να προσεγγίσουν την αδελφούλα της 7χρονης Φατμά που χθες (06.02.2023) είχε δώσει στίγμα ζωής και να την ανασύρουν ζωντανή. Οι άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ με δυσκολία κρατούσαν τα δάκρυά τους, συγκινημένοι από τη διάσωση του παιδιού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – VIDEO