Σεισμός στην Τουρκία: Ο Δένδιας στην Αντιόχεια – Τσαβούσογλου: «Είμαι πολύ χαρούμενος που τον υποδέχτηκα»

Θα εξεταστούν και τρόποι για να συνδράμει περαιτέρω η Ελλάδα

Είμαι πολύ χαρούμενος που υποδέχτηκα τον Νίκο Δένδια («I am very happy to have him here»), δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη, κατά την άφιξή του μαζί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στο κέντρο πολιτικής προστασίας στην Αντιόχεια.

«Θα ήθελα να έρχομαι για χαρές, όχι για τέτοια ζητήματα, αλλά είμαστε εδώ τώρα», ήταν η πρώτη δήλωση του Νίκου Δένδια μόλις έφτασε στο κέντρο πολιτικής προστασίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με μέλη της ελληνικής αποστολής, η οποία επιχειρεί στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Επίσης, θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την προσπάθεια απεγκλωβισμού, όπως και τις ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Νίκου Δένδια, θα εξεταστούν και τρόποι για να συνδράμει περαιτέρω η Ελλάδα στην αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του σεισμού στην Τουρκία, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.