Σεισμός στην Ταϊβάν: Τέσσερις νεκροί, πάνω από 700 οι τραυματίες

Τουλάχιστον 26 κτίρια έχουν καταρρεύσει

Μεγαλύτερος των 7 Ρίχτερ ήταν ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε το πρωί την Ταϊβάν. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ορεινή, αραιοκατοικημένη ανατολική κομητεία Χουαλιέν, όπου ήταν το επίκεντρο, με περισσότερους από 700 τραυματίες σύμφωνα με τον νέο απολογισμό.

Τουλάχιστον 26 κτίρια έχουν καταρρεύσει, περισσότερα από τα μισά στο Χουαλιέν, με περίπου 20 ανθρώπους να έχουν παγιδευτεί και οι εργασίες διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, ανέφερε.

Δεκάδες μετασεισμοί έγιναν αισθητοί στην Ταϊπέι -τουλάχιστον 25-, οι πέντε περίπου 5 βαθμών, την πρώτη ώρα μετά τον κύριο σεισμό. Πρόκειται για την ισχυρότερη σεισμική δόνηση στη νήσο «εδώ και εικοσιπέντε χρόνια», κατά την εκτίμηση του διευθυντή του Σεισμολογικού Κέντρου της Ταϊπέι, του Γου Τσιεν-φου.

«Ο σεισμός έγινε κοντά στην ακτή και σε μικρό εστιακό βάθος. Έγινε αισθητός σ’ όλη την Ταϊβάν και σε γειτονικές περιοχές (…) Είναι ο ισχυρότερος εδώ και 25 χρόνια, από τον σεισμό του 1999», είπε ο κ. Γου σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην καταστροφή του Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς, όταν σεισμός ισχύος 7,6 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε κάπου 2.400 ανθρώπους και κατέστρεψε ή προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε κάπου 50.000 κτίρια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ