Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο της κακοκαιρίας "Μήδεια"

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο της κακοκαιρίας “Μήδεια” η οποία -με χιόνια, κατά τόπους καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας- χτυπάει και την Πελοπόννησο.

Ήδη συγκλήθηκαν ανά Περιφερειακή Ενότητα τα Συντονιστικά Οργανα Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), ενώ σήμερα Σάββατο 13 Φεβρουαρίου ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής επισκέπτεται από το πρωί τις Περιφερειακές Ενότητες για να αποκομίσει εικόνα από το επίπεδο προετοιμασίας και ετοιμότητας σε κάθε μία από τις Π.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό, περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε χθες το πρωί στην Τρίπολη, το μεσημέρι στο Ναύπλιο και  ακολούθως στην Κόρινθο, όπου είχε συνεργασία με τους κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες καθώς και τα στελέχη των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ Λακωνίας

Το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Λακωνίας συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη σήμερα Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Βερούτη και την συμμετοχή του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Χαντζή.

Στην συνεδρίαση τέθηκαν και συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης, οργάνωσης, ετοιμότητας και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των πιθανών  κινδύνων και των αναμενόμενων  επιπτώσεων της ραγδαίας επιδείνωσης που αναμένεται  -σύμφωνα με τις προβλέψεις της  Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)- να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, όταν και αναμένεται να ενσκήψει η κακοκαιρία “Μήδεια”.

Καθένας από τους εμπλεκόμενους φορείς κλήθηκαν να παρουσιάσουν περιληπτικά το σχέδιο δράσης τους, σύμφωνα με την αρμοδιότητά τους καθώς και το ανθρώπινο και υλικό δυναμικό που μπορούν να διαθέσουν για την ενδυνάμωση του μηχανισμού πρόληψης αλλά και καταστολής έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη  συμμετοχή τους και εξέφρασε τη  βεβαιότητα ότι η καλή συνεργασία που υπάρχει θα φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πουλοκέφαλος -και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης-, ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, η δήμαρχος Ελαφονήσου Ευσταθία Λιάρου, ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία αντιδήμαρχος Σπάρτης Θανάσης Καρλαύτης, ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μονεμβασίας Γιάννης Λάγγης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, Βασίλης Τσιγαρίδης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σπάρτης αντιπύραρχος Διαμαντής Τσολομίτης, ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ αντισυνταγματάρχης Θεμιστοκλής Δήμου, ο Λιμενάρχης Νεάπολης Θεόδωρος Μοτσάκος, ο Υπολιμενάρχης Γυθείου Σωτήρης Βουρλέτσης, οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας Ηλίας Κοντάκος και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λακωνίας Παναγιώτης Κουλογεωργίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Δημοσθένης Κακούρος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών νομού Λακωνίας Δημήτρης Λαγός, ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας  “Μορέας” Α.Ε. Περικλής Νικολαρόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΗΕ Μαρία Ντούνια.