“Σαρώνει” τη Λιβύη η καταιγίδα Daniel: Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς

Τον φόβο ότι οι νεκροί είναι εκατοντάδες από την καταιγίδα Daniel στην ανατολική πόλη Ντέρνα, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός Οσάμα Χαμάντ της ανατολικής λιβυκής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

Τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα από τις καταστροφικές πλημμύρες, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός της ανατολικής λιβυκής κυβέρνησης είπε ότι οι πλημμύρες έχουν παρασύρει ολόκληρες γειτονιές στη Ντέρνα, η οποία έχει κηρυχθεί ως ζώνη καταστροφής.

Η παράλληλη κυβέρνηση της Βεγγάζης κήρυξε την Ντέρνα τόπο φυσικής καταστροφής. Εκατοντάδες κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε δυσπρόσιτες ζώνες, ενώ τα συνεργεία διάσωσης, με την υποστήριξη του στρατού, προσπαθούν να επιχειρήσουν στις πληγείσες περιοχές.

Η καταιγίδα έπληξε την ανατολική περιοχή της Λιβύης χθες το απόγευμα και κυρίως τις παραλιακές πόλεις Τζαμπάλ αλ-Αχνταρ και την Βεγγάζη όπου επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας. Η περιοχή είχε ήδη πληγεί από κατακλυσμιαίες βροχές εδώ και μερικές ημέρες.