Σάμαλι από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε!

Υλικά
3 κεσεδάκια γιαούρτια
1 πακέτο χοντρό σιμιγδάλι
1 μπέκιν πάουντερ
1 κ γλ σόδα
2 φλ τσ ζάχαρη
1/2 κ γλ μαστίχα κοπανισμένη με άχνη ζάχαρη

Για το σιρόπι
2 φλ τσ νερό
2 φλ τσ ζάχαρη
χυμό από 1/2 λεμόνι

Τρόπος παρασκευής
1. Διαλύετε τη μαστίχα σε λίγο τζιν, ανακατεύοντας. Βάζετε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε. Αφήνετε για 10′-15′ να ενσωματωθούν μεταξύ τους.
2. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί και προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο. Ψήνετε για 35′.
3. Βάζετε το σιρόπι να πάρει μια καλή βράση για 3′-4′ και αφήνετε να κρυώσει. Μόλις βγάλετε το σάμαλι από τον φούρνο, το σιροπιάζετε ζεστό, με κρύο σιρόπι, προσεκτικά με κουτάλα.
4. Εάν θέλετε να γυαλίσει, περνάτε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο, (όταν έχει ήδη ψηθεί), το ξαναβάζετε για 3′-5′ στον φούρνο. Το βγάζετε και το σιροπιάζετε.