Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – Όλες οι εξελίξεις (video)

Λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα η ευρείας κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. H εισβολή εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα. Οι πρώτες αναφορές για νεκρούς έφτασαν λίγο μετά τις 9 το πρωί. Σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Μητσοτάκης: Απαιτείται διεθνής αντίδραση αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας. Έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. στις 21.00 σήμερα, στις Βρυξέλλες, αναμένονται αποφάσεις για σκληρό πακέτο κυρώσεων.

Δήλωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν:

Η στιγμή που ακούγεται η πρώτη έκρηξη στο Κίεβο:

Ουκρανία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τους βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων –ρωσικά στρατιωτικά κονβόι εισήλθαν στη χώρα — οι αυτονομιστές αντάρτες ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν δύο πολεμικά αεροσκάφη κοντά στο Λουχάνσκ

Αγωνία στη Μαριούπολη όπου ζουν 120.000 Έλληνες: Ουρές σε τράπεζες και πρατήρια καυσίμων

Δημοσιογράφος μεταδίδει εικόνες από βομβαρδισμένο συγκρότητα κατοικιών στο Χάρκοβο:

Βίντεο στο twitter δείχνουν Ρώσους στρατιώτες στο Χάρκοβο

Αναφορές για θύματα. Βίντεο με ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κηρύσσει όλη την επικράτεια σε κατάσταση πολέμου, επέβαλε στρατιωτικό νόμο, διαβεβαιώνει πως «θα νικήσουμε»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε σήμερα τους συμπολίτες του να «μην πανικοβάλλονται» καθώς άρχισε ρωσική επίθεση και τους υποσχέθηκε τη «νίκη», γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε όλη την επικράτεια.

«Μην πανικοβάλλεστε, είμαστε έτοιμοι για όλα, θα νικήσουμε», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έπληξε στρατιωτικές υποδομές και θέσεις της συνοριοφρουράς