ΡΟΜΑ άδειαζαν τα ρεζερβουάρ οχημάτων στη Σπάρτη

Συνελήφθησαν, σήμερα (16.10.2018) το μεσημέρι, στην Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 37 ετών, αντίστοιχα, γιατί επιχείρησαν να αφαιρέσουν από δύο Ι.Χ. φορτηγά κιατοίκου Σπάρτης, ποσότητα καυσίμων, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν καθώς, έγιναν αντιληπτοί. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Ρεπορτάζ FLY

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FLY, όσον αφορά τους δράστες, πρόκειται για ΡΟΜΑ οι οποίοι εργάζονταν στο Δ.Σπάρτης,  στο πλαίσιο του σχεδίου Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά στο Δήμο Σπάρτης και συγκεκριμένα στο τμήμα της καθαριότητας των εξωτερικών χώρων της πόλης. Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν αυτή τη δραστηριότητά τους, γνώριζαν τα κατατόπια, τσέκαραν τα Ι.Χ φορτηγά και αργότερα δρούσαν ανενόχλητοι  κλέβοντας καύσιμα, ενώ σύμφωνα με καταγγελία πολίτη στον FLY (παθόντα) αφαιρούσαν σε κάποιες περιπτώσεις και τις μπαταρίες. Μάλιστα είναι αρκετοί οι επαγγελματίες που έχουν πέσει θύματα κλοπής.

Ο FLY θα ασχοληθεί ενδελεχώς με το θέμα και τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει σχετικό εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ με τις απαντήσεις των αρμοδίων.