Ριζότο με κολοκύθα από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία ακόμα μοναδική συνταγή

Υλικά για 4 άτομα100 ml ελαιόλαδο3 φλ τσ κολοκύθα, σε κυβάκιααλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη400 γρ ρύζι για ριζότο (αρμπόριο, ή νυχάκι)150 ml λευκό ξηρό κρασί1 λίτρο έως 1200 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, σπιτικό ή από κύβο, χλιαρό1 κ γλ φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο100 γρ παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

Τρόπος παρασκευής1.    Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ σ ελαιόλαδο και σοτάρετε την κολοκύθα σε μέτρια φωτιά για 4′-5′. Αλατίζετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί.

2.    Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3′-4′, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι οι κόκκοι του ρυζιού να γίνουν διάφανοι. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.

3.    Ρίχνετε μια κουτάλα ζωμό, ανακατεύετε συνεχώς και μόλις το ρύζι τον απορροφήσει, επαναλαμβάνετε ώσπου να τελειώσει ο ζωμός και να χυλώσει το ριζότο, ανακατεύοντας συνεχώς.

4.    Προσθέτετε το τζίντζερ, την κολοκύθα και την παρμεζάνα ανακατεύοντας απαλά. Έπειτα από 2′ αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.