Ρεπορτάζ FLY στη Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στη Σκάλα

Τη μονάδα επισκέφθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, κύριος Σκυλακάκης

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον και η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Σκάλα Λακωνίας, σηματοδοτώντας άλλο ένα ορόσημο για το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ΜΕΑ Λακωνίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Μονάδας και να παρακολουθήσουν όλα τα στάδια της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων που λαμβάνει πλέον χώρα και στη Λακωνία.

Ο Fly ήταν εκεί και σας παρουσιάζει στο παρακάτω video όλα όσα έλαβαν χώρα.

O Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με τη λειτουργία και της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Σκάλα Λακωνίας γίνεται ακόμη ένα βήμα για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Από αυτό το σημαντικό έργο ΣΔΙΤ προκύπτουν πολλαπλά οφέλη, ιδίως για την τοπική κοινωνία. Από την αξιοποίηση των βιοαποδομήσιμων υλικών, ανακτώνται ποιοτικά ανακυκλώσιμα υλικά, παράγεται πράσινη ενέργεια για τις ανάγκες 6.000 νοικοκυριών, μειώνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, δημιουργούνται μόνιμες θέσεις εργασίας, κ.ά. Αποτελεί ζητούμενο για την Πολιτεία η υλοποίηση περισσότερων έργων με αυτά τα χαρακτηριστικά. Έργων, δηλαδή, που να έχουν στον πυρήνα τους πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την τόνωση της οικονομίας».

Μονάδα Επεξεργαςίας Αποβλήτων στη Σκάλα Λακωνίας – Ομιλία Γ.Αγραφιώτη ΤΕΡΝΑ