Ρεπορτάζ FLY | Πάσχα στην Πελοπόννησο εν μέσω πανδημίας

Τα μέτρα, οι προβλέψεις, οι ανησυχίες και οι μεγάλοι χαμένοι

Αντίστροφή μέτρηση για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, η οποία θα μας οδηγήσει, εν μέσω καραντίνας, σε ένα διαφορετικό Πάσχα. Ο κορωνοϊός δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την Πελοπόννησο, καθώς μέχρι στιγμής 22 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον απολογισμό να αναφέρει 15 άνδρες και 7 γυναίκες, ενώ κατεγράφη και ένας θάνατος.

Η δοκιμασία της οικονομίας 

Φυσικά, η πανδημία δεν έχει κοστίσει μόνο ανθρώπινες ζωές, αλλά δοκιμάζει ξανά τις αντοχές της οικονομίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του FLY στην Πελοπόννησο, έντονη είναι η ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και των εργαζομένων για την επόμενη ημέρα, καθώς, παρά τα μέτρα ενίσχυσης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, οι υποχρεώσεις παραμένουν.

Ισχυρό το πλήγμα στον τουρισμό 

Μεγάλοι χαμένης της φετινής χρονιάς οι παράγοντες του τουρισμού, καθώς οι ξενοδοχειακές μονάδες της Περιφέρειάς μας δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι, ενώ βέβαιο είναι ότι κάποιες εξ αυτών δεν θα ανοίξουν ξανά. Οι αισιόδοξοι πάντως του συγκεκριμένου κλάδου θεωρούν ότι είναι μία καλή ευκαιρία να στηριχτεί ο εσωτερικός τουρισμός.

Απογοητευμένοι οι καταστηματάρχες 

Αντίστοιχο το σκηνικό και στις εμπορικές επιχειρήσεις, με τους καταστηματάρχες της Πελοποννήσου να πιέζουν για περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης, δεδομένου ότι το Πάσχα, το οποίο παραδοσιακά λειτουργούσε ενισχυτικά στον ετήσιο τζίρο, είναι χαμένη υπόθεση, ενώ αν δεν υπάρξει άμεση άρση των μέτρων κυκλοφορίας, αναμένονται μεγάλες απώλειες και την καλοκαιρινή περίοδο.

Αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά λόγω κορωνοϊού 

Σε ό,τι αφορά το χώρο των κρεοπωλών, λίγες ημέρες πριν την Κυριακή του Πάσχα, όπως αναφέρουν παράγοντες του κλάδου στον FLY, η καταναλωτική συμπεριφορά έχει αλλάξει λόγω κορωνοϊού, καθώς φέτος αναμένεται σημαντική μείωση των πωλήσεων στα αμνοερίφια. Φαίνεται ότι ο κόσμος θα κινηθεί προς τα γάλακτος, με τις τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 8 – 9 ευρώ.

Μένουν … Σπίτι οι Πελοποννήσιοι 

Τέλος, ο απολογισμός των αστυνομικών ελέγχων στους δρόμους της Περιφέρειας φανερώνει τήρηση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, καθώς λίγες παραβάσεις έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί. Το μεγάλο ζητούμενο είναι πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση ενδεχόμενο κύμα ασυνείδητων, οι οποίοι θα επιδιώξουν να μεταβούν στα μικρά αστικά κέντρα και τα χωριά, για τις ημέρες του Πάσχα.