Ρεπορτάζ FLY για την πορεία της πανδημίας στη Λακωνία

Δεκάδες τα κρούσματα που εντοπίζονται καθημερινά - Αυξάνονται οι εμβολιασμοί - 30 άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σπάρτης

62 νέες μολύνσεις κορωνοϊού καταγράφηκαν χθες στο νομό Λακωνίας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά με διάμεση ηλικία τα 14 έτη. Μάλιστα, στο νοσοκομείο της Σπάρτης οι νοσηλευόμενοι αυξήθηκαν, φτάνοντας τους 30, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία, μιας και το σύστημα πιέζεται ιδιαίτερα. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του Fly, ο ηλιακός μέσος όρος των νοσηλευομένων έχει πέσει αρκετά.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στο νομό Λακωνίας, οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι 50.123, ενώ την πρώτη δόση έχουν κάνει 53.213 άτομα. Μάλιστα, 27.450 άτομα έχουν προχωρήσει και στην 3η και αναμνηστική δόση. Φαίνεται, λοιπόν, ότι παρά την αύξηση των εμβολιασμών που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες σε επίπεδο νομού, το ποσοστό των εμβολιασμένων ξεπερνάει ελαφρώς το 60%.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα τρία κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρόν που καταγράφηκαν πρόσφατα στη Σπάρτη, με τη Λακωνία να παραμένει στο βαθύ κόκκινο, ύστερα από τα δεκάδες κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά. Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας της Γ΄Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης, καθώς και του Γ1 και Στ1 του Δημοτικού Σχολείου Βλαχιώτη.