Ρεπορτάζ Fly | Εξομαλύνεται το πρόβλημα υδροδότησης στην Καλαμάτα

Όλα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, στην πρωινή ζώνη του σταθμού για το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε τα τελευταία 24ωρα

Επί τρία 24ωρα όλος ο μηχανισμός του Συνδέσμου Ύδρευσης και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, με την υποστήριξη μηχανικών και τεχνικών του Δήμου, επιχειρεί κάτω από δύσκολες συνθήκες και αντιμετωπίζει το σοβαρότατο πρόβλημα που προέκυψε στην υδροδότηση της Καλαμάτας, μετά την τεράστια βλάβη στη δεξαμενή του Πηδήματος.

Ήδη η Καλαμάτα υδροδοτείται μέσω εναλλακτικής λύσης που προκρίθηκε από τους υπεύθυνους τεχνικούς. Τα ξημερώματα σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, από τα συνεργεία δόθηκε μάχη με χρόνο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διαρροές στο σύστημα, χωρίς να γίνει αισθητή στους πολίτες η διακοπή του νερού.

Για το θέμα αυτό μίλησε, σήμερα, στην πρωινή ζώνη του Fly, ο δήμαρχος Καλαμάτας, κύριος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε το χρονικό των γεγονότων και καθησύχασε τους πολίτες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, δίνοντας ορίζοντα περίπου ενός μήνα για την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.

Έκκληση για λελογισμένη χρήση του νερού

Από το Δήμο Καλαμάτας γίνεται έκκληση στους δημότες να περιορίσουν την κατανάλωση του νερού, στις απολύτως απαραίτητες χρήσεις, προκειμένου να μην επιβαρύνεται το δίκτυο ύδρευσης, μετά την εναλλακτική προσωρινή λύση που δόθηκε για να αποκατασταθεί η υδροδότηση της πόλης.

Σημειώνεται ότι από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης και τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας έχει διαπιστωθεί αυξημένη κατανάλωση νερού, επομένως γίνεται έκκληση για λελογισμένη χρήση του νερού, ενόψει και του τριημέρου.