Ρεπορτάζ FLY | Σε ρηχά νερά η αγορά λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Αυξημένες οι τιμές - πόσο επηρεάζουν τα υγειονομικά μέτρα τους καταναλωτές

Σε ρηχά νερά φαίνεται ότι κινείται η αγορά λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τόσο στο νομό Λακωνίας όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Παράγοντες της αγοράς στέκονται ιδιαίτερα στις τιμές, οι οποίες φέτος είναι αυξημένες, λόγω του κύματος της ακρίβειας, ενώ παράλληλα, τα υγειονομικά μέτρα λειτουργούν αποτρεπτικά για τους καταναλωτές. Ο Fly πραγματοποίησε ρεπορτάζ για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το οποίο θα κοστίσει ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι, και φυσικά πήρε τη γνώμη ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρεαταγοράς και των αρτοσκευσμάτων.

Ακριβότερο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Για την ακρίβεια που μαστίζει την αγορά, αλλά και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, για το οποίο οι καταναλωτές αναμένεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, μίλησε, στην πρωινή ζώνη του FLY, ο κύριος Π.Καλόφωνος, οικονομικός σύμβουλος της ΕΕΚΕ, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις υψηλές τιμές που παρατηρούνται στην ενέργεια.

 

Ελαφρώς ανεβασμένες οι τιμές στο κρέας

Παρά τα περιορισμένα οικονομικά, η κίνηση στην αγορά είναι ικανοποιητική, σημείωσε, στην πρωινή ζώνη του FLY, ο κύριος Χρήστος Ανούσος, κρεοπώλης, ο οποίος ανέφερε ότι οι καταναλωτές προτιμούν το μαγαζί της γειτονιάς. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι οι τιμές είναι ελαφρώς ανεβασμένες σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο οι επιλογές που δίνονται είναι πολλές. Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του και φυσικά απέστειλε τις ευχές του στους ακροατές του σταθμού.

 

Προβληματισμός στο χώρο των αρτοσκευασμάτων

Τον προβληματισμό του για τη μειωμένη κίνηση, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, αλλά και την ακρίβεια στο χώρο της ενέργειας, εξέφρασε, στην πρωινή ζώνη του FLY, ο πρόεδρος των Αρτοποιών Λακωνίας, κύριος Νίκος Μάζης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο φόβο και την ανασφάλεια που επικρατεί στους καταναλωτές.