Μόνο με ραντεβού οι επισκέψεις στις ελεγκτικές υπηρεσίες των Εφοριών

Μόνο με ραντεβού θα μπορούν να προσέλθουν οι φορολογούμενοι στις ελεγκτικές μονάδες των Εφοριών, όπως αποφάσισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 29 Ιουλίου και αφορά στα Τμήματα Ελέγχου των Εφοριών και τα Ελεγκτικά Κέντρα για μεγάλες επιχειρήσεις (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ.) ή μεγάλο πλούτο (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.). Η πρόσβαση στα υπόλοιπα τμήματα υποδοχής κοινού των Εφοριών παραμένει ελεύθερη.

Οι φορολογούμενοι και οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους θα μπορούν να προσέλθουν στις μονάδες ελέγχου αφότου επικοινωνήσουν με την γραμματεία της εκάστοτε υπηρεσίας, ώστε να προγραμματιστεί η επίσκεψή τους και η συνάντηση με αρμόδια στελέχη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αιτηθούν ραντεβού είτε αυτοπροσώπως στην υπηρεσία, είτε μέσω ταχυδρομείου, e-mail ή φαξ. Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά για επικοινωνία μέσω τηλεφώνου.

Η ΑΑΔΕ αναφέρει ακόμα πως αναπτύσσει ηλεκτρονική εφαρμογή για τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των επισκέψεων φορολογούμενων στις ελεγκτικές υπηρεσίες της, στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης της λειτουργίας τους.

Οι νόμιμοι εκπρόσωποι των φορολογουμένων πρέπει να φέρουν μαζί τους τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα.

ΣΚΑΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ