Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 17χρονου που σκοτώθηκε σε πίστα μότο κρος

Καλό ταξίδι Μάριέ μας»

«Ράγισαν καρδιές» το μεσημέρι της Δευτέρας στην κηδεία του 17χρονου που έχασε τη ζωή του σε αυτοσχέδια πίστα motocross στην Κρήτη.

Με λουλούδια στα χέρια, δάκρυα στα μάτια και ένα σπαρακτικό «γιατί» στα χείλη, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές είπαν το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο νεαρό.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η πόλη είχε «νεκρώσει» επειδή οι περισσότεροι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες, σε ένδειξη βαθύτατου πένθους, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, για την κηδεία του άτυχου Μάριου. Φίλοι, συγγενείς, συμπαίκτες και καθηγητές αποχαιρέτησαν τον 17χρονο με σπαρακτικά μηνύματα.
Κρήτη: Το συγκινητικό μήνυμα φίλη της οικογένειας του 17χρονου

Στενή φίλη της οικογένειας του αδικοχαμένου Μάριου Χουλάκη έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα για τον 17χρονο:

«Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε σένα Μάριε! Δε θα αφιερώσουμε άλλη μέρα… δε θα σε γιορτάσουμε… δε θα χαρούμε με τις επιτυχίες σου… δε θα βοηθήσουμε τη Δέσποινα και το Γιώργη για να ετοιμάσουμε το γάμο σου… Οι φίλοι σου δε θα σου κάνουν πάρτι για τα γενέθλιά σου… δε θα σου κάνουν μπάτσελορ! Μόνο σήμερα ό,τι κάνουμε… από αύριο θα σε θυμόμαστε σαν το όμορφο ευγενικό αγόρι που ήσουν! Καλοστρατιά γλυκέ μου».
Το μήνυμα της νοσηλεύτριας του 17χρονου -Απευθύνεται σε όλους τους εφήβους

Η νοσηλεύτρια του 17χρονου, Γεωργία Περάκη, έγραψε χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που φεύγει ένα νέο παιδί, ένας έφηβος, μοιάζει σαν να σκοτώνεται το παρόν, που δεν πρόλαβε να γίνει μέλλον… Μακάρι να γύρναγε ο χρόνος πίσω, μα δεν γίνεται… Στο εδώ και το τώρα λοιπόν…

Εε!!! Εσείς έφηβοι… ζήστε τις στιγμές όπως τις φαντάζεστε, με ενθουσιασμό, γιατί είναι στοιχείο της ηλικίας σας, με αναζήτηση ταυτότητας, γιατί είναι αναγκαίο, με εκρήξεις θυμού, γιατί νιώθετε να αδικείστε, με επανάσταση και ανυπακοή γιατί σας ταιριάζει, με γέλια με κλάματα, με ξενύχτια, με παρέες, με φάρσες, με απογοητεύεις και ό,τι άλλο στοιχείο ορίζει ότι ζείτε!

Μην επιτρέψετε όμως σε καμία συνθήκη, σε καμία κατάσταση, να σας κλέψει την ζωή που έχετε μπροστά σας! Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να σας παρασέρνει σε επικίνδυνα και απειλητικά ύψη και όρια, που όταν τα περνάς δεν υπάρχει γυρισμός! Και λέω στον εαυτό σας, διότι εμάς, τους γονείς, μας έχετε συμβουλευτικά παροπλισμένους…

Ακούστε έστω μια φορά αυτό που σας φωνάζουν όλοι οι γονείς… Μόνο στη ζωή έχετε δικαίωμα… Ο θάνατος δεν σας ταιριάζει…».
Ανακοίνωση της Αναγέννησης Ιεράπετρας για τον θάνατο του 17χρονου

Η Αναγέννηση Ιεράπετρας «πάγωσε» στο άκουσμα της ξαφνικής και τραγικής απώλειας του δικού της Μάριου:

«Σύσσωμη η οικογένεια του σωματείου μας θρηνεί το νέο παιδί, τον αθλητή και παίκτη της.

Πώς να αποχαιρετήσεις ένα 17χρονο παιδί;

Πώς να αποχαιρετήσεις ένα φίλο;

Πώς να αποχαιρετήσεις έναν αθλητή σου;

Πώς να αποχαιρετήσεις έναν συμπαίκτη σου;

Μόνο εικόνες έρχονται από χθες συνέχεια στο μυαλό μας. Εικόνες από σένα αγαπημένε μας Μάριε: Να τρέχεις παιδάκι 5 χρόνώ, να προσπαθείς, να αγωνίζεσαι, να πανηγυρίζεις, να έχεις την ασπρόμαυρη μπάλα στα πόδια σου. Πρώτα ως μικρούλης στην Ακαδημία και μετά στην ομάδα Νέων και στην αντρική ομάδα του σωματείου μας.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα είσαι πάντα εδώ, μαζί μας.

Καλό ταξίδι Μάριέ μας».

Η ανακοίνωση των συμπαικτών του:

«Ευχόμαστε καλό παράδεισο στον συμπαίκτη μας και φιλαράκι μας Μάριο Χουλάκη, που χθες ταξίδεψε αναπάντεχα για τη γειτονιά των Αγγέλων. Οι σκέψεις, οι προσευχές και η αγάπη μας είναι μαζί με τον Μάριο εκεί ψηλά, με την οικογένεια και με τους δικούς του ανθρώπους. Καλό ταξίδι φιλαράκι».

«Ολόκληρη η οικογένεια της Αναγέννησης εκφράζει βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μάριου Χουλάκη, ποδοσφαιριστή και αθλητή του σωματείου μας.

Ψήφισμα για τον Μάριο:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναγέννησης, με οδύνη για την απώλεια του Μάριου, αποφασίζει:

Να εκφράσει την οδύνη του για τον θάνατο του αθλητή της και να συλλυπηθεί τους οικείους του.
Να παραστεί σύσσωμη η ομάδα του στο τελευταίο αντίο του.
Να αγωνίζεται στα επόμενα παιχνίδια με μαύρα περιβραχιόνια.
Να καταθέσει ένα ποσό στη μνήμη του για κοινωφελή σκοπό.
Να οργανώσει ποδοσφαιρικό αγώνα στη μνήμη του το επόμενο διάστημα.
Να δημοσιευθεί το ανωτέρω ψήφισμα.

Καλό ταξίδι στο φως Μάριε»
Συλλυπητήρια από τους καθηγητές του 17χρονου στην Κρήτη

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας, όπου φοιτούσε, εξέφρασε την πιο βαθιά, την πιο ειλικρινή, την πιο σπαρακτική του οδύνη για τον τραγικό χαμό του μαθητή της Γ’ Λυκείου, του 17χρονου Μάριου Χουλάκη.

«Ο Μάριος υπήρξε ένα παιδί με έμφυτη ευγένεια, ένα αγόρι με χρυσή καρδιά. Ήπιων τόνων, χαμογελαστός και προσηνής, πάντα φιλικός και ποτέ εριστικός, είχε κατορθώσει με την παρουσία και τη συμπεριφορά του να είναι ένα παιδί που μετέδιδε τη θετική του ενέργεια στους γύρω του.

Όσοι και όσες από εμάς τον γνωρίσαμε, βλέπαμε στο πρόσωπό του την καλοσύνη και τη μετριοπάθεια που πάντα ελπίζουμε να βλέπουμε στη νέα γενιά. Αυτή η καλοσύνη θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μας. Το φορτίο μας είναι βαρύ.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπημένου μας Μάριου.

Μάριε, αν και δεν πρόλαβες να εκπληρώσεις τα όνειρά σου, σίγουρα το αποτύπωμά σου θα μένει εδώ βαθιά μες στην καρδιά και στο μυαλό μας. Το αποτύπωμα ενός καλοσυνάτου, περήφανου και χαμογελαστού νέου που έφυγε τόσο μα τόσο νωρίς», καταλήγει το μήνυμα του Συλλόγου Διδασκόντων.