Qatar Gate: Προφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή – Αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες

Η ανακοίνωση των Βελγικών Αρχών

Συνελήφθη και προφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή, η οποία είναι μια εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση του Qatar Gate.

Οι βελγικές Αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή (11/12) ότι τέσσερα από τα συνολικά έξι πρόσωπα που είχαν προσαχθεί συνελήφθησαν ενώ τα άλλα δύο αφέθησαν ελεύθερα.

Ωστόσο, επίσημα, η βελγική εισαγγελία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων.

Η βελγική εφημερίδα L’ Echo καθώς και το γαλλικό πρακτορείο (AFP) μεταδίδουν ότι η Ελληνίδα αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Η ανακοίνωση των Βελγικών Αρχών:

«Συνολικά έξι άτομα κρατήθηκαν προχθές, Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο έρευνας από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα και την ομοσπονδιακή αστυνομία, για κατηγορία εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και ξέπλυμα χρήματος.

Υπάρχει η υποψία πως τρίτα πρόσωπα σε πολιτική και / ή στρατηγική θέση εντός του Ευρωκοινοβουλίου πληρώθηκαν μεγάλα ποσά χρημάτων ή τους προσφέρθηκαν δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου.

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί από τον εισαγγελέα των Βρυξελλών ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. Τους απήγγειλε κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος. Δύο αφέθηκαν ελεύθεροι από την εισαγγελική έρευνα.

Το σπίτι ενός ακόμη ερευνήθηκε χθες στις 8 το βράδυ. Σχετικά με την έρευνα, καμία άλλη πληροφορία δεν θα δοθεί επί του παρόντος. Τα ΜΜΕ θα ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης με δελτία Τύπου».