Πύρινη κόλαση στην Κινέτα (video+φωτο)

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας πευκοδάσος στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, στα όρια Κορινθίας – Δυτικής Αττικής, ενώ οι καπνοί έχουν εξαπλωθεί στη Δυτική Αττική.

Oι φλόγες βρίσκονται κοντά στους οικισμούς Γαλήνη και Μαρούλα, ενώ υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση προς το Αλεποχώρι. Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2.

Εκτροπή κυκλοφορίας στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Λόγω της πυρκαγιάς, που έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου από το 56ο χιλιόμετρο, ενώ στην εθνική οδό επκρατεί μποτιλιάρισμα.

Oι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύονται με δυο ακόμα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ» CL-415, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Κινέτα.

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τον οικισμό Μαρούλα, που απειλείται από το μέτωπο της πυρκαγιάς, η οποία ήδη έχει μπει σε αυλές.

https://www.facebook.com/theodosia.kontzoglou/videos/1988634384494157/?t=0

Σοκαριστικό βίντεο από οδηγό στη φλεγόμενη Αθηνών – Κορίνθου

Η τεράστια φωτιά που ξεκίνησε από τα Γεράνεια Όρη στην Κινέτα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με σπίτια να καίγονται, ενώ πλέον οι φλόγες έχουν φτάσει και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου η οποία έχει κλείσει.

Ένα βίντεο που πόσταρε από το αυτοκίνητό του ο χρήστης του Facebook, Γιάννης Λαμπρόπουλος, είναι σοκαριστικό καθώς οι φλόγες έφτασαν στο δρόμο και οι οδηγοί περνούν ανάμεσα από την πύρινη λαίλαπα.

https://www.facebook.com/labropoulos/videos/10158190679928973/?t=0