Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια – Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί (video)

Σε τουλάχιστον 25 ανέρχονται οι νεκροί από τις δύο μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ αυξήθηκε δραματικά και ο αριθμός των αγνοούμενων.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν πως εντόπισαν πτώματα ή λείψανα 14 ακόμα ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής κωμόπολης Πάρανταϊς, όπου τις προηγούμενες 24 ώρες η φωτιά Καμπ είχε προκαλέσει εννέα ακόμα θανάτους.

Η Καμπ, με 23 νεκρούς, είναι η τρίτη πλέον πολύνεκρη φωτιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας.

Ο σερίφης της κομητείας Μπουτ δήλωσε πως θα κινητοποιήσει ένα ακόμα κλιμάκιο ιατροδικαστών για την αναγνώριση των θυμάτων, προσθέτοντας πως η κατάσταση των απανθρακωμένων σωμάτων θα καταστήσει δύσκολη την ταυτοποίηση τους.

Δύο ακόμα άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί νωρίτερα στην ζώνη όπου μαίνεται η δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, η Γούζλεϊ, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε τουλάχιστον 25 νεκρούς.

Προγενέστερες πληροφορίες ήθελαν τις δύο σορούς να έχουν εντοπιστεί κοντά σε μέτωπα άλλων, μικρότερων φωτιών, όμως το γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες ανακοίνωσε πως οι θάνατοι συνδέονται με την περιοχή της Γούζλεϊ.

Περίπου 250.000 κάτοικοι έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των δύο μεγάλων πυρκαγιών.

Ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία στο μέτωπο των αγνοούμενων.

Μόνο στην κομητεία Μπουτ, που έχει πληγεί από την Καμπ, έχουν δηλωθεί 110 αγνοούμενοι, σύμφωνα με το Associated Press, υπερδιπλάσιοι σε σχέση με τα 35 άτομα που αναζητούνταν πριν 24 ώρες.

Ο σερίφης δήλωσε πάντως αισιόδοξος για την ανεύρεση των αγνοούμενων, προσθέτοντας πως η υπηρεσία έχει λάβει περισσότερες από 500 κλήσεις για χαμένα πρόσωπα κι έχει εντοπίσει πολλά.

Τεράστιο είναι και το μέγεθος των καταστροφών.

Έως το βράδυ της Κυριακής η φωτιά Καμπ, είχε κάψει 1,05 εκατομμύρια στρέμματα γης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Περισσότερες από 6.450 κατοικίες έχουν καταστραφεί, συν 260 καταστήματα κι επιχειρήσεις, ενώ οι φλόγες απειλούν ακόμα 15.000 σπίτια.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που μάχονται με την Καμπ αυξήθηκαν τις τελευταίες ώρες, καθώς την Κυριακή η ένταση των ανέμων αναμένεται να αυξηθεί. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν 4.050 πυροσβέστες με 512 οχήματα και 23 ελικόπτερα.

Η Γούλζεϊ έχει καταστρέψει 700.000 στρέμματα και έχει οδηγήσει στην εκκένωση, μεταξύ άλλων, και της κοινότητας του Μαλιμπού, στα περίχωρα του Λος Άντζελες.

Πηγή: skai.gr | video: euronews

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ