Πυρά Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για την ακρίβεια και τις παρακολουθήσεις

Περιοδεία στην Αλεξανδρούπολη

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, για την ακρίβεια και την υπόθεση των παρακολουθήσεων, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αρχιερέα των υποκλοπών».

«Στην Ελλάδα αξίζει να γίνει κανονική ευρωπαϊκή χώρα με δικαιοσύνη παντού» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε το σθένος να πει «παραιτούμαι» για την υπόθεση, όπως συνέβη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Απευθύνομαι στο δημοκρατικό ένστικτο των πολιτών: Μην δώσετε λευκή επιταγή σε έναν άνθρωπο που έκανε τη διακυβέρνηση Ανώνυμη Εταιρεία, που έχει διευρύνει τις ανισότητες κι έχει καταλύσει το κράτος δικαίου. Στην Ελλάδα αξίζει να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Με δικαιοσύνη, με ένα αξιοκρατικό κράτος, με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Κι αυτό θα το πετύχουμε μαζί», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – VIDEO

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως φέρει τη σφραγίδα του πρωθυπουργού.

«Μας λένε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, η αισχροκέρδεια όμως είναι ελληνική και έχει τη σφραγίδα του κυρίου Μητσοτάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε ακόμη τις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις – επανορθώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως η πάγια εθνική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δεν αποτελεί πια διεκδίκηση για τη χώρα μας», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για να προσθέσει πως πριν από τέσσερα χρόνια η κυβέρνησή του είχε φέρει όλα τα κόμματα στη Βουλή και υπογράψαν από κοινού ότι θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις.

«Κι ένα ευρώ να ήταν, όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να το διεκδικήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μας έχει συνηθίσει η Δεξιά: Κάνουν τους εθνικόφρονες όταν τα πράγματα είναι ήρεμα, αλλά όταν παραβιάζει το Όρουτς Ρέις τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, “το παίρνει ο άνεμος”. Οι λέοντες μεταμορφώνονται σε αμνούς. Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να επισκέπτεται συχνά τον Έβρο, αλλά δεν σας αγάπησε τόσο πολύ. Έρχεται για να βγάζει φωτογραφίες στον φράχτη. Εμείς δεν ποζάραμε στον φράχτη, αλλά ήμασταν εκεί με τη φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς”, όταν το Barbaros παραβίαζε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και είπαμε “δεν θα περάσει”».