Πώς σχολιάζει το ΚΚΕ τη συνέντευξη της Μαρίας Σπυράκη στον Fly

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του κόμματος

Στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας για την επανεκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία, η Μαρία Σπυράκη έδωσε συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό κατά την επίσκεψή της στη Σπάρτη. Ως επιχείρημα για την επανεκλογή της πρόβαλε ότι βρίσκεται ψηλά στις λίστες πολιτικών που διαμορφώνουν οι «μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμοί», δηλαδή τα λόμπι που λυμαίνονται τους λαούς της Ευρώπης και επιδιώκουν τον καθορισμό των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της Ε.Ε. που άλλωστε αποτελούν το 90% των νόμων που ψηφίζονται στη συνέχεια από τις κυβερνήσεις και τα άλλα κόμματα στη χώρα μας, όπως παραδέχτηκε και η ίδια.

Στριμωγμένη από τις κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων και στον τόπο μας, υποσχέθηκε «διόρθωση» της ΚΑΠ, λες και η εγκληματική πολιτική της ΕΕ που ξεκληρίζει τους αγρότες , μπορεί να αλλάξει προς όφελός τους, αγνοώντας φυσικά τα συγκεκριμένα αιτήματα που έθεσαν οι παραγωγοί προκειμένου να παραμείνουν στα χωράφια και στους τόπους τους.

Ευθυγραμμισμένη πλήρως με το σχεδιασμό της ΕΕ για τη λεγόμενη «στρατηγική αυτονομία» της, ανέφερε με περηφάνια τις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος , στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, για την ενίσχυση της πολεμικής προπαρασκευής της ΕΕ προκειμένου να υπερασπίσει με καλύτερους όρους τα συμφέροντα των μονοπωλίων της, και με στρατιωτικά μέσα. Η υποψήφια ευρωβουλευτής δεν παρέλειψε να εξάρει και την προθυμία και ετοιμότητα της ΕΕ για μεγαλύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγονται στη γειτονιά μας.

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας ξεπέρασε κάθε όριο όταν μίλησε για την κατεύθυνση του Πολεμικού Συμβουλίου του Ισραήλ για αποκλιμάκωση (!) της έντασης στη Μέση Ανατολή, ενώ δε βρήκε μία λέξη να πει για τη γενοκτονία που διαπράττει εντωμεταξύ το «σύμμαχο» Ισραηλινό κράτος ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και τους σαράντα χιλιάδες νεκρούς Παλαιστινίους το τελευταίο εξάμηνο.

Τα παραμύθια της υποψήφιας της Νέας Δημοκρατίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα φτιάξει νοσοκομεία και σχολεία, τα έχει πληρώσει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός. Το μόνο που έχει να «προσφέρει» η ΕΕ στους λαούς είναι μεγαλύτερη φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά. Δεν υπάρχουν λοιπόν περιθώρια για άλλες αυταπάτες και απογοητεύσεις. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, απέναντι στην ΕΕ και τα κόμματά της, ο λαός μπορεί να ανοίξει τον πραγματικά ελπιδοφόρο δρόμο για τις δικές του ανάγκες.

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη που παραχώρησε η Μαρία Σπυράκη στην πρωινή ζώνη του Fly 89.7 και στην οποία αναφέρεται το ΚΚΕ.