Πώς προχωρούν τα έργα στο Βοτανικό (video)

Οι εξελίξεις στο Νέο Γήπεδο του Παναθηναϊκού

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα στο Βοτανικό για το νέο Γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Οι πρόδρομες εργασίες, που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2023, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εργασίες απορρύπανσης, κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα κτίρια, και χωματουργικές εργασίες στην περιοχή.

Με την απορρύπανση του χώρου προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον και η δημόσια υγεία, ενώ απελευθερώνεται πλήρως η έκταση ώστε να εκτελεστούν τα τελικά έργα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις εργασίες που θα γίνουν εντός της αρένας και εντός των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη.

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού και οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε αριθμούς

Το νέο ποδοσφαιρικό «παλάτι» του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό θα έχει χωρητικότητα 38.500 θέσεων (έως 40.000), θα είναι διεθνών προδιαγραφών FIFA & UEFA και 4 αστέρων. Η αρένα θα περιλαμβάνει 1.300 θέσεις σε σουίτες, 325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και επτά εμπορικά καταστήματα, ενώ στις εγκαταστάσεις του θα μπορεί να αγωνίζεται και η Εθνική ομάδα -ανδρών και γυναικών- της χώρας μας. Στο Βοτανικό θα δημιουργηθούν, επίσης, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και του Δήμου Αθηναίων, χώροι πρασίνου, αλλά και αστικές υποδομές.

Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα περιλαμβάνουν μία κεντρική αρένα 3.100 θέσεων για βόλεϊ, μπάσκετ, futsal, μπάσκετ με αμαξίδιο, χάντμπολ και ενόργανη γυμναστική, μία ανοικτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με στέγαστρο χωρητικότητας 500 θέσεων για κολύμβηση, καταδύσεις και υδατοσφαίριση, καθώς και προπονητήριο αθλοπαιδιών 200 θέσεων για χρήσεις αμφιθεάτρου, αίθουσας εκδηλώσεων. Τέλος, θα περιλαμβάνουν και υπόγειο χώρο στάθμευσης 125 θέσεων, καθώς και τα γραφεία του συλλόγου, μπουτίκ, καφέ και εστιατόριο.

ypodomes