Ψευτογιατρός: Πώς «παγίδευε» τα θύματά του – Έστηνε «παγίδα» με δημόσια πρόσωπα

Πολιτικούς, καλλιτέχνες και αθλητές έλεγε ότι θεράπευσε ο 66χρονος φυσικοθεραπευτής από την Αθήνα, ο οποίος παρουσιαζόταν ως γιατρός σε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Προσέγγιζε τα θύματα υποσχόμενος μια πρωτοποριακή θεραπεία, με ενέσεις βλαστοκυττάρων και τους αποσπούσε υπέρογκα χρηματικά ποσά. Τουλάχιστον 5 άτομα έχασαν τη ζωή τους γιατί διέκοψαν την ιατρικά ενδεδειγμένη θεραπεία τους.

Η δράση καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης το Δεκέμβριο του 2020 από αδελφό θύματος που είχε αποβιώσει. Οι υποθέσεις των υπολοίπων τεσσάρων νεκρών προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για 15 περιπτώσεις εξαπατήσεις ασθενών, ενώ έχει ζητήσει από την Εισαγγελία τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των δύο κατηγορουμένων για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του ψευτογιατρού έγινε στην Εισαγγελία Αθηνών για απάτη σε βάρος γυναίκας ασθενούς, αλλά δεν εξετάστηκε η περίπτωση των σωματικών βλαβών.

Πηγή: grtimes.gr