Προχωρά το έργο φωτισμού του κάστρου Μονεμβασίας

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Παναγιώτη Νίκα

Το έργο που αφορά στον φωτισμό του κάστρου της Μονεμβασίας αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχε χθες, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Οπως γνωστοποιήθηκε στην εν λόγω σύσκεψη, το προϋπολογισμού περί το 1 εκ. ευρώ αυτό έργο -που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου- θα υλοποιηθεί με την μέθοδο μελέτη – κατασκευή και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του φετινού χρόνου, ώστε να προχωρήσει σύντομα η διαδικασία υλοποίησης.

Στην διάσκεψη, στην οποία μετείχαν επίσης ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης και εκπρόσωποι από το υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, όπως επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια -μεταξύ των οποίων και από την Π.Ε. Κορινθίας- προτάθηκε από την ΕΦΑ Λακωνίας να φωτιστούν και μνημεία της περιοχής, κάτι που ο περιφερειάρχης αντιμετώπισε θετικά.

Στο περιθώριο της σημερινής σύσκεψης, ο Π. Νίκας υπενθύμισε ότι ήδη η Περιφέρεια υλοποιεί στο κάστρο της Μονεμβασίας το εξαιρετικά απαιτητικό τεχνικά έργο στερέωσης των βραχωδών πρανών του, προσθέτοντας παράλληλα ότι σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και η ανακατασκευή της εισόδου της Μονεμβασίας.

Στην ίδια σύσκεψη, τέλος, συζητήθηκε επίσης και ο φωτισμός του κάστρου στην Ακροκόρινθο, έργο για το οποίο θα ακολουθηθεί παρόμοια διαδικασία ως προς την υλοποίησή του.