Προβληματισμός για τη μονάδα βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Τι αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας

Σοβαρό προβληματισμό για το μέλλον των επενδύσεων δύο μελών της στην ΒΙΠΕ Τρίπολης εκφράζει η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας, σε έγγραφο που απευθύνει προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στο εν λόγω έγγραφο, η Ενωση μεταφέρει την ανησυχία της για το γεγονός ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από τον χώρο που θα λειτουργήσουν -στην ΒΙΠΕ της αρκαδικής πρωτεύουσας- οι δύο μονάδες παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων, “πρόκειται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου με την μέθοδο της εναερόβιας χώνευσης οργανικών αποβλήτων”.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΕΦ ζητεί “να επανεξεταστεί το ζήτημα της αδειοδότησης και της εν γένει λειτουργίας” της επίμαχης μονάδας βιοαερίου στην ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας δήλωσε πως αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται τον προβληματισμό που διατυπώνει στο έγγραφό της η ΠΕΦ.

Το έγγραφο της ΠΕΦ, το οποίο κοινοποιείται προς τον δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη καθώς και προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΒΑ Θάνο Ψαθά, μπορείτε να δείτε εδώ:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΦ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΙΠΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ