Προβληματική η οδική σήμανση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος»

Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέχει αρνητικήπρωτιά στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα. Γιααυτό είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει επαρκής σήμανσησε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ειδικά σε  τμήματα/θέσειςΜειωμένης Οδικής Ασφάλειας (ΜΟΑ) .

Αυτή την στιγμή παρατηρούνται:
1) Απουσία σήμανσης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου, φθαρμένες και κατεστραμμένες πινακίδες.

2) Τεράστιες ελλείψεις σε οδικό εξοπλισμό ( οριζόντια και κάθετησήμανση σηματοδότηση πχ. οπτικές ράβδοι ταχύτηταςαντανακλαστικοί οριοδείκτες, πλευρικές ταινίες θορύβου ).

3) Ταυτόχρονα οι περισσότερες τεράστιες ηλεκτρονικές πινακίδεςπου εγκατέστησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου το προηγούμενοδιάστημα με κόστος 1.618.200 € δεν λειτουργούν ή όσεςλειτουργούν δεν φαίνεται να είναι συνδεδεμένες με κάποιο απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου της Περιφέρειας Πελοποννήσουπου να συλλέγει διαρκώς δεδομένα και μεταβάλει τα μηνύματαστις πινακίδες με βάση τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και τηνκατάσταση που επικρατεί στο οδόστρωμα , αφού δείχνουνσυνεχώς τα ίδια μηνύματα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η περιφερειακή αρχή:

1) Αν θα προβεί σε αντικατάσταση των φθαρμένων πινακίδων στοπροσεχές διάστημα.
2) Αν θα αναβαθμιστεί και πότε ο οδικός εξοπλισμός στουςδρόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
3) Πότε θα συνδεθούν οι ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητώνμηνυμάτων με απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου.
4) Αν έχει κάποιο πλάνο για τοποθέτηση καλαίσθητωντουριστικών πινακίδων σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, που θα περιλαμβάνουν χάρτη της περιοχής, γραφικές απεικονίσειςκαι qr code για να μπορούν με την χρήση του κινητού τους οιεπισκέπτες να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες μέσω απότα portals της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

​​​​Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
​​​​      Μανώλης Μάκαρης
​​​​      Παναγιώτης Μερμίγκης
​​​​      Ιωάννης Σιάτος