«Προβλήματα λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη»

Αναφορά Νάγιας Γρηγοράκου στον αρμόδιο υπουργό

Με Αναφορά της προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη η βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κα Νάγια Γρηγοράκου κοινοποίησε επιστολή του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Δημόσιας Υγείας και Παιδείας του Δήμου Ευρώτα σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική επιστολή, το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας εξαιτίας των συνεχών μετακινήσεων των γιατρών προς το Νοσοκομείο της Σπάρτης, οι οποίες οδηγούν σε σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.Ελλείψεις, που θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα εφημεριών του Κ.Υ. καθώς η ασφαλής εφημέρευση απαιτεί την παρουσία 2 γιατρών σε ενεργή εφημερία το οποίο είναι πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθεί στις παρούσες συνθήκες.

Η βουλευτής αναφέρει ότι το συγκεκριμένο Κ.Υ. αποτελεί τη μόνη δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργεί στον Δήμο Ευρώτα  και ως εκ τούτου οι υπηρεσίες που παρέχει είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων.

Κλείνοντας την αναφορά της, η κα Νάγια Γρηγοράκου, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να την ενημερώσει για τις αποφάσεις και τις ενέργειές του σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.