Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο πήρε ο σταθμάρχης

Κατηγορείται για κακούργημα

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή Λάρισας ο σταθμάρχης που κατηγορείται ως υπαίτιος της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη. Σε βάρος του 59χρονου σταθμάρχη ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας. Ο σταθμάρχης παρέμεινε για 10 λεπτά ενώπιον του εισαγγελέα το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά την απαγγελία των κατηγοριών πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Νωρίτερα, ο 59χρονος σταθμάρχης είχε περάσει το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου και φέρεται να παραδέχτηκε το μοιραίο λάθος με το κλειδί που δεν γύρισε στη σωστή θέση και έστειλε σε πορεία σύγκρουσης με εμπορική αμαξοστοιχία, την αμαξοστοιχία Inter City 62 στην οποία επέβαιναν κυρίως φοιτητές.

Σύμφωνα με το συνήγορο του, ο σταθμάρχης αποδέχθηκε το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. «Από ανθρώπινη πλευρά είναι συντετριμμένος. Αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Αλλά αυτό που μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος ευθυνών. Εδώ υπάρχει ένα δάσος ευθυνών», δήλωσε ο συνήγορος του σταθμάρχη.

Σημειώνεται ότι για την προσαγωγή του στον εισαγγελέα και τον ανακριτή ελήφθησαν δρακόνεια μέτρα ασφαλείας και εκκενώθηκαν όροφοι στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας.