Προσωρινά στην Παλαιόχουνη τα απορρίμματα του δήμου Σπάρτης

Συνέντευξη Παναγιώτη Νίκα από το Διοικητήριο Λακωνίας: "Η οργανωμένη Πολιτεία έχει πλέον το λόγο για εκείνους που παρεμποδίζουν την κατασκευή εργοστασίου στη Σκάλα"

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του αρμόδιου υπουργού, κυρίου Σκρέκα, για τη μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου Σπάρτης στο εργοστάσιο της Παλαιόχουνης, μέχρι το τέλος του έτους, όπως επιβεβαίωσε σήμερα, από το Διοικητήριο Λακωνίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο Παναγιώτης Νίκας χαρακτήρισε προσωρινή τη συγκεκριμένη λύση και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης έναρξης κατασκευής του εργοστασίου στη Σκάλα.

Μάλιστα, για το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης «άστραψε και βρόντηξε», καταδικάζοντας το γεγονός ότι «35 ημέρες τώρα, παρεμποδίζεται με βίαιο τρόπο η κατασκευή του εργοστασίου από ομάδα πολιτών». Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «η οργανωμένη Πολιτεία έχει πλέον το λόγο κι επιβάλλεται να εφαρμόσει το νόμο. Όποιος παρεμποδίζει το έργο έχει προσωπική, αστική και ποινική ευθύνη.

Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, κύριος Αργειτάκος, ο οποίος παρευρέθηκε στη σημερινή συνάντηση των εκλεγμένων αρχών κι εκπροσώπων της Λακωνίας, υποστήριξε ότι διαχρονικά στην Ελλάδα, οργανωμένες μειοψηφίες στέκονται εμπόδιο σε έργα ανάπτυξης. «Να γυρίσουμε σελίδα, ώστε να σταματήσει η Πελοπόννησος να είναι το μαύρο πρόβατο στο θέμα των απορριμμάτων», συμπλήρωσε.

Δείτε ΕΔΩ όσα ειπώθηκαν σήμερα στο Διοικητήριο Λακωνίας.