Αναβρασμός στους πρόσφυγες στη Σπάρτη – Τι ζητούν (video)

Στη δομή φιλοξενίας στο ξενοδοχείο Sparta Inn - Δηλώσεις στον FLY

Αναβρασμός επικρατεί στους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί εδώ και αρκετούς μήνες στο ξενοδοχείο Sparta Inn στη Σπάρτη. Άφαντοι οι θεσμικοί φορείς για όση ώρα ο FLY βρισκόταν στο σημείο και κατέγραφε τη φωνή των προσφύγων και των πολιτών της Σπάρτης.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 07.01.2021, οι πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται, παραβιάζοντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊου, καθώς ως γνωστόν η δομή βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες μέρες. Επικράτησε ένταση, με τις Αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται στο σημείο για παν ενδεχόμενο. Οι πρόσφυγες μιλώντας στην κάμερα και το μικρόφωνο του FLY, τόνιζαν ότι δεν έχουν φάρμακα και φαγητό για τα παιδιά τους, δεν έχουν χρήματα, δεν έχουν κορωνοϊό και ότι δεν τους παρέχεται καμία βοήθεια.

Η κυρία Ζαχαράκη επικοινώνησε με τον FLY και μας ενημέρωσε ότι ο δήμαρχος Σπάρτης με 3 αντιδημάρχους μετέβη στο Sparta Inn και πραγματοποίησε διαπραγματεύσεις με τους πρόσφυγες, συμβάλλοντας στην εξομάλυνση της κατάστασης.

Δείτε χαρακτηριστικά τα όσα διαδραματίστηκαν στο video του Flynews