Παρέμβαση Δημάρχου Σπάρτης για τα γεγονότα στο Sparta Inn όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες

Όλα όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Δ.Σπάρτης

Ύστερα από τη κατευναστική προσωπική παρέμβαση χθες το μεσημέρι, του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Γ. Δούκα, στο ξενοδοχείο «Σπάρτα Ινν», συνο-δευόμενος από τsους Αντιδημάρχους Πρόνοιας κ. Γεωργία Ζαχαράκη και Οι-κονομικών κ. Γεωργία Δεδεδήμου, ακολούθησε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Γραφείο του Δημάρχου Σπάρτης με την κ. Μπέτη Φερεντίνου, Υπεύθυνη του Προγράμματος FILOXENIA (που έχει την ευθύνη και την επιμέλεια για τη λει-τουργία των δομών φιλοξενίας σε ξενοδοχεία της χώρα μας), και της συνεργά-τιδός της κ. Κλήμη Πυρένη (συντονίστρια του ΔΟΜ FILOXENIA στη νότια Ελ-λάδα). Σχετικά με την συνάντηση σας ενημερώνουμε τα εξής:
1. Από τους 245 φιλοξενούμενους επίσημα αναγνωρισμένους «δικαιούχους διεθνούς προστασίας» (εκ των οποίων τα 115 είναι παιδιά από 0-15 χρονών), οι 188 υποβλήθηκαν σε rapid test και οι 21 βρέθηκαν θετικοί.
2. Υπάρχει στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για τακτική παρακολούθηση με rapid test.
3. Σε συνεργασία με τη διοίκηση του «Σπάρτα Ινν», καταβάλλεται από τον ΔΟΜ προσπάθεια να γίνει διαχωρισμός, ανά όροφο, μεταξύ θετικών και αρνητικών περιπτώσεων (προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς).
4. Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ώστε μετά την λήξη της ειδικής καραντίνας να επισπευτούν οι διαδικασίες έκδοσης και χορήγησης των ταξιδιωτικών εγ-γράφων σε όλους τους δικαιούχους από την Υπηρεσία Ασύλου και τη Διεύ-θυνση Αλλοδαπών.
5. Έχει ήδη ληφθεί μέριμνα για τη κάλυψη των αναγκών τους σε φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, με δική τους δαπάνη.
6. Η αστυνομία επαγρυπνεί και επιτηρεί τη Δομή Φιλοξενίας επί εικοσιτετρά-ωρης βάσης.
7. Άμεσα θα επισκεφθεί τη Δομή και Λοιμωξιολόγος.