Προσεχώς τουριστικό info kiosk στον Ισθμό Κορίνθου

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση

Προγραμματική σύμβαση για την οργάνωση και τη λειτουργία περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης στον Ισθμό υπογράφηκε στην Κόρινθο  μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Πελοπόννησος Α.Ε. και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Στη σύμβαση, την οποία υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος της Α.Ε. Σωτήρης Μουρίκης και ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι η όλη λειτουργία του περιπτέρου θα επιβλέπεται από την Περιφέρεια που θα καλύπτει και τις δαπάνες λειτουργίας, ενώ από την πλευρά του ο δήμος θα έχει τη γενική επίβλεψη και την αρμοδιότητα για την καθαριότητα του χώρου στο δεύτερο αυτό περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης, μετά από εκείνο στην Σπάρτη.

Επίσης η Περιφέρεια, σε συνεννόηση με την Διώρυγα Α.Ε. που είναι ιδιοκτήτρια του χώρου, θα αναλάβει να προβεί στην πλήρη ανάπλαση του χώρου γύρω από το περίπτερο, τοποθετώντας -μεταξύ άλλων- νέα κάγκελα, πάτωμα, διαβάσεις πεζών με “μάτια γάτας”, προχωρώντας παράλληλα στη φύτευση δέντρων και θάμνων, έτσι ώστε -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας- “μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να περιέλθει και το περίπτερο και ο περιβάλλων χώρος του σε άριστη κατάσταση”.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει εργολαβία για τον πλήρη καθαρισμό της περιοχής του Ισθμού από τα ξερά χορτάρια.