Προσεχώς πανελλαδικά συλλαλητήρια συνταξιούχων

Υπόμνημα προς τους Υπουργούς Εργασίας

  1. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Έφη Αχτσιόγλου
  2. Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστ. Πετρόπουλο

Κυρία υπουργέ.

Κύριε υφυπουργέ

Δεν φτάνει που οι συνταξιούχοι της χώρας μας έχουν να αντιμετωπίσουν τα δεινά από τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία, ορισμένα ΜΜΕ, μέρος του τύπου που με την αφορμή μιας ακόμη θετικής πρωτόδικης απόφασης βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν βούτυρο στο ψωμί τους και να οικονομήσουν και αυτοί από τη δυστυχία μας.

Ονόμασαν την απόφαση ιστορική, εμφάνισαν τον συνάδελφο από τη Θεσσαλονίκη ότι πήρε τα χρήματα, και καλούν δυόμιση εκατομμύρια συνταξιούχους να τρέχουν για νέες αιτήσεις και αγωγές. ¨Όλα αυτά την στιγμή που πολύ καλά γνωρίζουν ότι όλα αυτά δεν ισχύουν, ότι ο ΕΦΚΑ έκανε έφεση και αυτή η απόφαση όπως και άλλες θετικές αποφάσεις ακολουθούν ένα μακροχρόνιο δικαστικό δρόμο που στο τέλος οι κυβερνήσεις με πολιτικές αποφάσεις δεν τις εφαρμόζουν. Αυτό έχει γίνει με την απόφαση του ΣτΕ (Συμβουλίου Επικρατείας) του Ιούλη 2015 που η κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει.

Η ΣΕΑ των Συνταξιουχικών μας οργανώσεων (ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΝΑΤ – Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕΕ) διεκδικεί όσα μας αφαίρεσαν όλες οι κυβερνήσεις, τις συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας, την υγεία, τα δώρα μας, τα πάντα.  Είναι πληρωμένα με το αίμα μας και την δουλειά μας, δεν μας χαρίστηκαν, δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση σε κανένα τραπεζίτη σε κανένα δανειστή. Είμαστε σε ένα μαραθώνιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την αρχή του χρόνου για όλα τα παραπάνω αλλά και να καταργηθεί ο νόμος 4387/16,  που έρχεται να μας ισοπεδώσει. Διεκδικούμε τα πάντα, δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί.

Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ του Ιούλη του 2015 και να αποδώσει σε όλους τους  συνταξιούχους τα δώρα τους και τις διαφορές που προκύπτουν στις συντάξεις.

Επίσης σας καλούμε άμεσα, με παρέμβαση σας να σταματήσετε το αίσχος της εκμετάλλευσης των συνταξιούχων με αφορμή την έκδοση δικαστικών αποφάσεων και να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη, όπως με την επιστροφή των παρακρατηθέντων από την υγεία και την εισφορά αλληλεγγύης από τις επικουρικές και να αποδώσετε αυτά που ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς να προσφεύγουν σε αιτήσεις, δικαστικές αγωγές και προαπαιτούμενα με πολιτική απόφαση.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του σωματείου μας 10 – 12πμ και 7 – 9 μμ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή στα δύο πανελλαδικά συλλαλητήρια 15 Νοέμβρη και 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα στο Μέγαρο Μαξίμου

Σπάρτη 22/10/2018

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ– ΕΦΚΑ Λακωνίας