Προκλητικός ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι οι εισβολείς στην Κύπρο»!

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Κύπρο προχώρησε η τουρκική πλευρά

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Κύπρο προχώρησε η τουρκική πλευρά, αυτή τη φορά δια στόματος του προέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου, Νουμάν Κουρτουλμούς, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Κόντρα σε κάθε έννοια λογικής, ο Τούρκος πολιτικός δήλωσε ότι εισβολείς στην Κύπρο δεν είναι η Τουρκία, αλλά οι Ελληνοκύπριοι, καθώς η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως είπε, κατήργησε την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Πράγματι στην Κύπρο υπάρχει μια εισβολή: Όμως ο εισβολέας στην Κύπρο δεν είναι η Τουρκία, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά που κατήργησε τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ιδρύθηκε το 1960 και προέβλεπε την παρουσία των Τούρκων και των Ελληνοκυπρίων. Εισβολείς είναι οι Ελληνοκύπριοι που κατέκτησαν την Κυπριακή Δημοκρατία», τόνισε ο Κουρτουλμούς και συνέχισε:

«Μεταξύ του 1963 και του 1974 είχε μειωθεί στο 3% η ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων. Είχαν φτάσει σε σημείο να μην μπορούν να επιβιώσουν σε ένα νησί που ήταν εταίροι. Η Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα, δεν μπορούσε να παρακολουθεί τις προσπάθειες των ομάδων της Ένωσης να καταργήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Kαι σήμερα η τουρκική πλευρά είναι αυτή που δέχεται όλες τις διεθνείς συνθήκες. To σχέδιο Ανάν το δέχθηκε η Τουρκία. Η τουρκική πλευρά είναι αυτή που δεν θέλει να συνεχιστούν οι διαφορές».