1ος αγώνας SPARTA NIGHT RUN

Η Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου, ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης, οι Σπαρτιάτες Δρομείς και το ΚΕΑΝ, προκηρύσσουν τον 1ο αγώνα Sparta Night Run απόστασης 5χλμ και 10χλμ.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σπάρτη
ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική Πλατεία Σπάρτης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 18 Μαΐου 2019
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 20:00
Πληροφορίες διαδρομής: Πρόκειται για μία κυκλική διαδρομή 5 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική πλατεία Σπάρτης. Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα 10 χιλιομέτρων θα την διανύσουν δύο φορές. Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφαλτοστρωμένης διαδρομής, όπου θα υπάρχει φύλαξη από τα οχήματα, ενώ διασχίζει σχεδόν ολόκληρη την πόλη της Σπάρτης.
Όριο αγώνα: 1 ώρα και 45 λεπτά
ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ: στους σταθμούς θα προσφέρεται νερό ή αναψυκτικό.
• Στα 2,5 χιλιόμετρα
• Στα 7 χιλιόμετρα
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια του αγώνα και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η παρουσία επανδρωμένου ασθενοφόρου του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης μέχρι την ολοκλήρωση του.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής για την απόσταση των 10 χλμ έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών ενώ για την απόσταση των 5 χλμ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνω των 15 ετών – για τους ανήλικες από 15 έως και 18 ετών απαραίτητη είναι η έγκριση του κηδεμόνα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που μπορεί να παρουσιαστούν στους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:
– οι αθλητές θα πρέπει να φέρουν τον αριθμό στο στήθος και όχι στην πλάτη για να διευκολυνθεί το έργο των κριτών και των φωτογράφων του αγώνα.
– οι αθλητές που δεν θα ακολουθήσουν την σηματοδοτημένη και προκαθορισμένη διαδρομή θα ακυρώνονται. Θα υπάρχουν σημεία ελέγχου από κριτές τις οργάνωσης επιτροπής κατά μήκος της διαδρομής.
– οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν προσέλθει στη γραμματεία το αργότερο μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, αλλιώς θα πρέπει να ενημερώσουν τηλεφωνικά τους υπεύθυνους για τυχόν καθυστέρηση της προσέλευσής τους, χωρίς βέβαια να μεταβάλλεται η ώρα εκκίνησης του αγώνα.
– πιθανή εγκατάλειψη αθλητών θα πρέπει να δηλώνεται στα μέλη της οργανωτική επιτροπή, στο όχημα που θα ακολουθεί τους αθλητές.
– μέσα από την ιστοσελίδα www.spartarun.gr θα παρέχονται διάφορες πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή, τις παροχές, την διαμονή και την εστίαση την ημέρα του αγώνα.

ΕΠΑΘΛΑ ΑΓΩΝΑ: Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι ανεξάρτητα οι δρομείς που θα τερματίσουν.
Κύπελλα θα λάβουν οι παρακάτω κατηγορίες:
– Γενικής κατάταξης: Τρεις πρώτοι

– Κατηγορία Ανδρών:
15-18 ετών οι τρείς πρώτοι Αθλητές
18-39 ετών οι τρείς πρώτοι αθλητές
39 ετών και άνω οι τρεις πρώτοι αθλητές
– Κατηγορία Γυναικών:
15-18 ετών οι τρείς πρώτες αθλήτριες
18-39 ετών οι τρείς πρώτες αθλήτριες
39 ετών και άνω οι τρεις πρώτες αθλήτριες

ΒΡΑΡΕΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ: Οι βραβεύσεις του αγώνα, θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την λήξη του χρονικού ορίου.
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα, με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο παπούτσι, και επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ορίζεται στα 10 ευρώ για τον αγώνα 10 χλμ και 8 ευρώ για τον αγώνα 5 χλμ για τις ατομικές εγγραφές. Για τις ομαδικές, στα 10 χλμ είναι 8 Ευρώ και στα 5 χλμ είναι 6 Ευρώ. Οι εγγραφές μαθητών άνω των 15 ετών-φοιτητών-ανέργων-ΑΜΕΑ είναι δωρεάν, με την επίδειξη των αντίστοιχων παραστατικών.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ: H γραμματεία του αγώνα, θα ανοίξει από τις 9:00 το πρωί της Κυριακής σε χώρο της Κεντρικής Πλατείας .
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής και πληρωμές ηλεκτρονικών εγγραφών θα γίνονται από την ιστοσελίδα του αγώνα www.spartarun.gr και στα γραφεία πληροφορικής του Δήμου Σπάρτης στην οδό Γκορτσολόγου 61 την Παρασκευή 17/05 και το Σάββατο 18/05 ώρες γραφείου . Οι δηλώσεις συμμετοχής θα διαρκέσουν μέχρι την συμπλήρωση του αριθμού των 700 αθλητών. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν καταθέσει το αντίτιμο του αγώνα από την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας ώστε να θεωρείτε έγκυρη η εγγραφή τους.
Προσοχή: περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα.
ΦΥΛΑΞΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΈΝΩΝ : κοντά στην εκκίνηση θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσεται σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΓΩΝΑ :

Κωσταρίδης Νίκος 694 8879183
Καλαμαράς Θανάσης 694 7005444