Στα χέρια της ΕΛΑΣ δύο άνδρες για παιδική πορνογραφία – Σκληρό υλικό και άπειρες φωτογραφίες παιδιών στην κατοχή τους

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών

Παιδική πορνογραφία: Στον Εισαγγελέα και κατόπιν στον Ανακριτή οδηγήθηκαν δυο άνδρες, ηλικίας 32 και 35 ετών στην Αθήνα, κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, με την ίδια κατηγορία, και σε βάρος ενός άλλου 35χρονου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι, με τη χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους – εφαρμογές και είχαν “πρόσφορο έδαφος” προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Αυτά τα στοιχεία έλαβε υπόψη της υπόψη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψε ο τόπος κατοικίας τους.

Σε αστυνομικές έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, 4 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, καθώς και 2 κάρτες μνήμης τύπου microSD. Παράλληλα, από την έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ για τον τρίτο δράστη προέκυψε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.