Πολλά «μπουμπούκια» και ψέματα ακούστηκαν στη Μεγαλόπολη

Τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση για την επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου Elisa Ferreira.

Μας είπε η κα. Επίτροπος ότι «είναι φυσική εξέλιξη το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων» και ότι «δεν είναι κερδοφόρες αυτές οι επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη».

Λέτε ψέματα κα. Επίτροπε.

Δεν είναι φυσικό φαινόμενο το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, είναι αποτέλεσμα της πράσινης μετάβασης του New deal για την ενέργεια που έχετε επιλέξει.

Δεν είναι ζημιογόνες οι λιγνιτικές μονάδες, είναι η πολιτική σας, εξοστρακισμού του εγχώριου και φθηνού λιγνίτη για την παραγωγή ενέργειας και η αντικατάστασή του από το ακριβό και εισαγόμενο φυσικό αέριο, από τις ΑΠΕ, το χρηματιστήριο ενέργειας και πάει λέγοντας.

Ας τα βρουν μεταξύ τους Δήμαρχος και Περιφερειάρχης ποιος έχει δίκιο.

Ο Δήμαρχος που λέει ότι η κα. Επίτροπος «δεν ήξερε ότι το πρόγραμμα μετάβασης είναι άδικο» ή ο Περιφερειάρχης που λέει ότι «τα ξέρει καλά η κα. Επίτροπος».

Η Επίτροπος ήταν προκλητική λέγοντας «εμείς βάζουμε τα λεφτά, εσείς πρέπει να βρείτε λύσεις, να βρείτε επενδυτές να φέρετε επενδύσεις».

Αλήθεια από που τα βρήκε τα λεφτά η κα Επίτροπος; Είναι των Ευρωπαίων πολιτών που μαζεύονται από άγρια φορολογία, για να δίνονται κίνητρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να επενδύουν σε άλλους τομείς εκτός λιγνίτη.

Γι’ αυτό είναι στην ίδια γραμμή με την  Επίτροπο ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης, είναι συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται στη Μεγαλόπολη, ζητώντας ο ένας ο Δήμαρχος, πιο πολλά κίνητρα και ο άλλος ο Περιφερειάρχης φτιάχνοντας πιο ελκυστικά επενδυτικά «μπουκέτα».

Είναι όλοι τους συνένοχοι.