Πολυάριθμες συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Στο κόκκινο η παραβατικότητα

Συνελήφθη, χθες (2.11.2020) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, 42χρονος αλλοδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν τρία (3) Εντάλματα Συλλήψεως του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ένα (1) Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκίδος για ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και ένα (1) Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας για κλοπή. Επιπλέον, σε βάρος του 42χρονου εκκρεμούσε και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, για κλοπή.

Συνελήφθη, χθες (2.11.2020) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 25χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Συνελήφθησαν, χθες (2.11.2020) το μεσημέρι, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 23 και 24 ετών αντίστοιχα, γιατί διέρρηξαν όχημα ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Συνελήφθη, χθες (2.11.2020) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 40χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε εξάρτημα πολεμικών τεχνών, τύπου «νουντσάκου», το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, προχθές (1.11.2020) το απόγευμα, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, έντεκα (11) ημεδαποί, ηλικίας από 32 έως 72 ετών, αντίστοιχα καθώς και ένας (1) 60χρονος αλλοδαπός. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια. Ειδικότερα, προχθές (1.11.2020) το απόγευμα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ανωτέρω αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, διαπιστώθηκε η διεξαγωγή του τυχερού παιχνιδιού «ζάρια».

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι από τους συλληφθέντες, ο 49χρονος, ως ιδιοκτήτης του καταστήματος, είχε επιτρέψει στα υπόλοιπα δέκα (10) άτομα, τη διεξαγωγή με χρήματα του τυχερού παιχνιδιού «ζάρια», στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος, ενώ ο 32χρονος βρισκόταν εξωτερικά του καταστήματος και συνέδραμε στη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου, ενημερώνοντας τους με ειδική ασύρματη ηλεκτρονική συσκευή σε περίπτωση ελέγχου.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, παιγνιόχαρτα (τράπουλες), -299- μάρκες, -3- ζεύγη κύβων-ζάρια, ηλεκτρονική ασύρματη συσκευή και το χρηματικό ποσό των -11.350- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών,

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών.