Πλούσιο το 4μηνο για τη χορωδία Τρίπολης

Τι έγινε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες

1. Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, σε συνέχεια τής, επί 40 σχεδόν χρόνια, επιτυχημένης καλλιτεχνικής της πορείας, πραγματοποίησε και πάλι τις ανά τριετία Αρχαιρεσίες της κατόπιν της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των τακτικών μελών της. Η Γενική Συνέλευση έλαβε χώρα στα καινούργια εντευκτήριά της στο “Βοσυνιώτειο” νεοκλασικό κτίριο (επί της οδού Νικηταρά 17α) στο κέντρο της πόλης, στις 18 Οκτωβρίου το βράδυ και περιελάμβανε έναν «εφ’ όλης της ύλης» απολογισμό των τεκτενομένων της, καθώς και συζήτηση για την περαιτέρω πορεία του Καλλιτεχνικού σωματείου και προγραμματισμό των δράσεών του.

Η Γενική Συνέλευση, ύστερα από απαρτία των Τακτικών μελών της, και κατόπιν ψηφοφορίας, εξέλεξε το νέο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της για την τριετία 2023-2026, σύμφωνα με το καταστατικό της, που συγκροτήθηκε σε Σώμα, ως εξής:

Σάσσαλος Ιωάννης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πρόεδρος

Τσίντζος Συμεών, γιατρός ΩΡΛ, Αντιπρόεδρος

Κανελλόπουλος Αλέξανδρος, Πολιτικός Μηχανικός, Αντιδήμαρχος Τρίπολης, Γεν. Γραμματέας και Έφορος εντευκτηρίων

Κακλαμάνος Δημήτριος, ελεύθερος επαγγελματίας, (Γραφείο Κοινοχρήστων), Ταμίας

Δουκουμόπουλος Δημήτριος, Δικηγόρος, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων και Οργάνωσης εκδηλώσεων

Καγκλή Μαρία, Νομικός, Ειδική Γραμματέας και Έφορος της Γυναικείας Νεανικής χορωδίας LA VITA

Λυμπέρη Ανεζίνη, Δασκάλα, Έφορος της Μικτής Χορωδίας

Μπιρμπίλη Δόμνα, Καθηγήτρια Αγγλικών, Έφορος των Παιδικών χορωδιών, “Σκαθάρια” και “Σπουργίτια”

Γαργαλιώνης Νίκος, συνταξ. Δάσκαλος και Εκδότης της “Οδού Αρκαδίας”, Έφορος Γενικών καθηκόντων

Για την ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μπόζνος Δημήτριος, συνταξ. Δάσκαλος, Πρόεδρος

Τσάμης Θεόδωρος, Δημοτικός υπάλληλος, Γραμματέας και

Παπαγεωργίου Απόστολος, γραφίστας (Δημιουργικό γραφείο Matrix Desin), Μέλος

Το Δ.Σ. μετά το πέρας της συγκρότησης σε σώμα προέβη στον ανανέωση των αρμοδιοτήτων των ΜΑΕΣΤΡΩΝ, ως εξής:

Στη Μαέστρο Ελένη Αλεξοπούλου ανάθεσε τη Διδασκαλία – Διεύθυνση της “La Vita” και των “Σκαθαριών”, και στην Αμαλία Γούλα τη Διδασκαλία – Διεύθυνση της “Μικτής” και των “Σπουργιτιών”.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. συγκρότησε την 11μελή ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ την οποία απαρτίζουν οι:

Γαργαλιώνης Νίκος, συνταξ Δάσκαλος – Καθηγητής Μουσικής και Εκδότης της “Οδού Αρκαδίας”, Καλλιτεχνικός Διευθυντής.

Αλεξοπούλου Ελένη, Καθηγήτρια Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών, Μαέστρος, Αναπληρώτρια Κ.Ε.

Γούλα Αμαλία, Καθηγήτρια Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών, Μαέστρος, Αναπληρώτρια Κ.Ε.

και Μέλη:

Καραφωτιάς Διονύσης, Καθηγητής Μουσικής, Μαέστρος

Παλυβού Κων/τίνα, συνταξ. Καθηγήτρια Μουσικής, Μαέστρος

Σμυρνιώτης Χρήστος, Στρατιωτικός μουσικός, Μαέστρος

Δουκουμόπουλος Δημήτριος, Δικηγόρος, Πιανίστας

Αράπη Εύη, ερμηνεύτρια Ελληνικού και Ξένου ρεπερτορίου

Πιερρακέα Ξανθιάννα, Δασκάλα

Κοντοβαζενίτης Δημήτριος, Αρχιμάγειρας-Σεφ, υπεύθυνος Θεατρικού τμήματος

Καγκλή Μαρία, Νομικός, Γραμματέας της Κ.Ε.

2. Την τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη το Μικτό τμήμα της Χ.Τ. ανέβηκε στην Αθήνα και συμμετείχε στο, εκεί, Χορωδιακό Φεστιβάλ Σπάτων – Αρτέμιδας μαζί με άλλες έξι χορωδίες που έλαβε χώρα στο Πνευματικό κέντρο Σπάτων. Ωραία εμφάνιση με τη Χ.Τ. να καταχειροκροτείται! Μετά το πέρας το δείπνο δόθηκε σε κέντρο του Ταύρου… χορεύοντας και διασκεδάζοντας…!
3. Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτώβρη, και πάλι το Μικτό τμήμα της Χ.Τ., έλαβε μέρος στο 4° Διεθνές Φεστιβάλ Αγρινίου με τη συμμετοχή μιας ντουζίνας χορωδιών από Κύπρο, Μακεδονία, Κέρκυρα, Αθήνα, Κρήτη, Πάτρα… αλλά και από την Πολωνία! Παρουσιαστής ο γνωστός, εδώ και δεκαετίες, κλασικών εκδηλώσεων διεθνούς φήμης, Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος, δημόσια, ομολόγησε πως το πρώτο χορωδιακό ξεκίνημά του το έκανε από την Τρίπολη καλεσμένος της Χ.Τ. σε τρία μεγάλα Φεστιβάλ τη δεκαετία του ’80! Και η εμφάνιση εξαιρετική στο Παπαστράτειομέγαρο, όπως και το διήμερο κύλησε έξοχα με διασκέδαση αλλά και επισκέψεις σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο!
4. Και για το 2023 συνεχίστηκε το αναγνωρισμένο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπλίου -το 9° αυτή τη φορά-, ένα Φεστιβάλ απαιτήσεων… στο οποίο η Παιδική Χορωδία τα “Σπουργίτια” της Αμαλίας Γούλα, “έκλεψε” την παράσταση με μία εμφάνιση αξιώσεων! Η εκδήλωση, όπως πάντα, έγινε στο κατάμεστο “Βουλευτικό” και το παρακολούθησαν, εκτός του Ναυπλιώτικου φιλότεχνου κοινού, και πλήθος χορωδών, Μαέστρων… Οι κριτικές, για τα Σπουργίτια” μας ήταν πάμπολλες και επαινετικές!
5. Όμως, την ίδια μέρα, και στο ίδιο Φεστιβάλ, και το γυναικείο Νεανικό τμήμα μας η “LaVita” -στο ίδιο Φεστιβάλ το 2019 είχε πάρει το “Ασημένιο” μετάλλιο- παρουσίασε ποιοτική δουλειά με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο αφήνοντας τις πιο καλές εντυπώσεις! Ακροατές, εκτός των παραπάνω, και χορωδοί από Ρόδο Πάτρα, Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη…
6. Και συνέχισαν τα κορίτσια, της Ελένης Αλεξοπούλου, η “La Vita”, με μια ακόμη εμφάνιση στις 18 Νοέμβρη στην Πάτρα προσκεκλημένη στο 11° Χορωδιακό Φεστιβάλ του Ωδείου “Απόλλων” Πατρών. Στο Φεστιβάλ -παρουσιάστηκε στο θέατρο “Royal”- συμμετείχαν και χορωδίες από Αθήνα, Κόρινθο, Χαλκίδα, Πάτρα…
7. Το Αντρικό τμήμα της Μικτής χορωδίας συμπράττοντας με την Μπάντα του Στρατού, υπό τη Δ/νση του τενόρου μας, Χρήστου Σμυρνιώτη, στο “Μαλλιαροπούλειο θέατρο”, τίμησε τη Μέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (21 Νοέμβρη) με δέκα εμβατήρια! Άκρως πατριωτική εκδήλωση, με ύφος “μαντζόρε”, ενθουσίασε το κοινό που χειροκρότησε ενθουσιωδώς τους εκτελεστές της Μπάντας και τους ερμηνευτές της Χ.Τ. Η οργάνωση ανήκε στο Πολεμικό Μουσείο και στη Χορωδία Τρίπολης. Ωραίες οι τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ασυνήθιστες με πατριωτική έξαρση!
8. Φέτος, το πρώην πανηγυρικό, ετήσιο “Gala” της Χ.Τ. περιορίστηκε στα παιδιά…! Στο “Μαλλιαροπούλειο θέατρο” και στις 27 Δεκ., “Σκαθάρια” και “Σπουργίτια” αγκαλιασμένα παρουσίασαν ένα γιορταστικό, μελωδικό, πανηγυρικό πρόγραμμα… με, ως συνήθως, πολύ κόσμο, χρώματα, κίνηση, μπαλόνια, λουλούδια, γλυκειές φατσούλες, χαμόγελα και τραγούδια! Πολύ τραγούδι από δεκάδες αγγελούδια…! Χάρηκαν τα παιδιά τα 80 παιδιά, ενθουσιάστηκε ο κόσμος και δίκαια τα χειροκρότησε!
9. Πλην του 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου που εργάζεται αόκνως επιτυγχάνοντας τόσα και τόσα “με μηδενικό προϋπολογισμό”, και την Καλλιτεχνική Επιτροπή που απαρτίζεται από σχετικά “τύποις και ουσία”, με το αντικείμενο, 11 πρόσωπα, όπως, κι εσείς διαπιστώνετε, τον βασικό και κύριο όγκο δουλειάς επωμίζονται οι δύο εθελόντριες Μαέστροι μας, πραγματικά ταλέντα, Ελένη Αλεξοπούλου και Αμαλία Γούλα, που, άλλοτε, κατά μόνας, και άλλοτε συνεργαζόμενες, προσφέρουν, στη Χορωδία Τρίπολης και στην πόλη, σπάνιο και αξιόλογο έργο, ποιοτικό καθόλα! Τα επιστημονικά προσόντα τους, και αυτά τα εμπειρικά είναι αποδεδειγμένα και αναμφισβήτητα! Οι ευχαριστίες, από μέρους του Δ.Σ., αμέριστες…
10. Για 40ή φορά, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, το μεσημέρι, όπως κάθε χρόνο, η Χ.Τ. έκοψε την Πίτα της παρουσία των Αρχών και πλήθους κόσμου! Μία Πίτα συνεπικουρούμενη από το καθιερωμένο ουζάκι…! Εδώ, έκαναν το “ντεμπούτο” τους τόσο η νέα Δημοτική Αρχή μ’ επικεφαλής τον Κ. Τζιούμη όσο και η Περιφερειακή Αρχή μ’ επικεφαλής τον Δημ. Πτωχό. Παρέστησαν σύσσωμα τα Συμβούλια Περιφέρειας και Δήμου Τρίπολης, και μίλησαν, εκτός του Περιφερειάρχη και του Δήμαρχου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Τρουπής, και ο τ. Δήμαρχος, Γιάννης Σμυρνιώτης.
11. Με τη Νέα χρονιά καλούμε τον κόσμο να πυκνώσει τα τμήματά μας… Ελάτε, μικροί και μεγάλοι, άντρες και γυναίκες, να τραγουδήσετε μαζί μας σ’ ένα πολιτισμένο περιβάλλον, σ’ ένα θερμαινόμενο νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης! Διδάσκουμε τραγούδι και παρέχουμε ψυχαγωγία και πολιτισμό ΔΩΡΕΑΝ!
12. Το “5° ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ” – με ιδιαίτερη αναφορά, όπως κάθε φορά, στον συμπολίτη μας ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ, φέτος θα είναι 11ήμερο!!! Για την ακρίβεια 1 – 11 Μάρτη στο “Μαλλιαροπούλειο Θέατρο” με τη συμμετοχή ΜΙΣΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΑΣ χορωδιών απ’ όλη την Ελλάδα που θα εμφανιστούν τα δύο Παρασκευοσαββατοκύριακα… Τις λοιπές μέρες θα ψυχαγωγήσουν το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας άλλα μουσικά συγκροτήματα και εκδηλώσεις…! Δικαιολογημένα, λοιπόν, η Χ.Τ. παίρνει τα σκήπτρα οργανώνοντας το ΠΡΩΤΟ σε δυναμικότητα ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
13. Οι έχοντες κλίση στην Υποκριτική -Θέατρο- ας έλθουν κοντά μας… Δημιουργούμε “Θεατρικό τμήμα” και εντός του 2024 ανεβάζουμε δύο έργα: “ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ” της Αγκάθα Κρίστι και “ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ” του Γρ. Ξενόπουλου!
14. Το πρώτο εξάμηνο του 2024, εκτός από το “5° Φεστιβάλ του Πανός”, τις τρεις Πασχαλινές εμφανίσεις -Μ. Τρίτη, Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή-, το “Εκκλησιαστικό Φεστιβάλ”, κάποιες άλλες Συναυλίες εντός…, για τα Τμήματά μας προγραμματίζονται έξοδοι προς άλλες πόλεις για Συναυλίες…
15. Πληροφορίες δίνονται στα παρακάτω τηλέφωνα: Για τραγούδι στις Μαέστρους Ελ. Αλεξοπούλου (6977997359) και Αμαλία Γούλα (6945185500), και για τα λοιπά στην Ειδ. Γραμματέα Μαρία Καγκλή (6974796591) και στον Ν. Γαργαλιώνη(6977719001). Τηλέφωνο Χ.Τ. 2710-222840.
16. Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ εύχεται προς τους απανταχού Συμπολίτες μας “Υγεία κι Ευτυχία και το 2024 ειρηνικό και όπως το επιθυμεί ο καθένας μας”!

Από το Δ.Σ. τής

ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ