Πληθαίνουν οι συλλήψεις για ναρκωτικά στην Πελοπόννησο

Εξιχνιάστηκαν και υποθέσεις κλοπών

Συνελήφθησαν, χθες (29.4.2024) το απόγευμα, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, -2-17χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) στην Τρίπολη.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες τους, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -71,6- γραμμαρίων,

· -1- μαχαίρι, με μήκος λάμας -13- εκατοστών,

· -1- μαχαίρι τύπου πεταλούδα, με μήκος λάμας -15- εκατοστών,

· -1- μεταλλική ράβδος,

· -1- ζυγαριά ακριβείας,

· -2- κινητά τηλέφωνα,

· το χρηματικό ποσό των -70- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και

· αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Νέες συλλήψεις στην υπόλοιπη Πελοπόννησο

Συνελήφθη, χθες (29.4.2024) το πρωί, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 36χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Συνελήφθη, χθες (29.4.2024) το βράδυ, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 26χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Συνελήφθησαν, προχθές (28.4.2024) το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, -2- 38χρονοι ημεδαποί, γιατί στην κατοχή τους, καθώς και σε έρευνα που έγινε σε όχημα και σε κατάστημα του 38χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, -1- μεταλλικό ρόπαλο, -1- κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθη, χθες (29.4.2024) το μεσημέρι, , από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 37χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε -2- τσιγαριλίκια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Συνελήφθη, χθες (29.4.2024) το πρωί, , από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 22χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -1- περίπτωση κλοπής σε επιχείρηση, που έγινε την 15.1.2024 στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -2- περιπτώσεις κλοπής και -1- απόπειρα κλοπής, σε καταστήματα, που έγιναν την 27.11.2023 στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού, για κλοπή.