Υψηλή πληρότητα στις διεθνείς πτήσεις του αεροδρομίου Καλαμάτας

Πληρότητα 75,3% παρουσιάζουν φέτος οι διεθνείς πτήσεις του αεροδρομίου “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό άγγιζε το 71,6%.

Η βελτίωση του δείκτη της πληρότητας των πτήσεων αποδεικνύει ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας καταξιώνεται σταδιακά στη διεθνή τουριστική αγορά. Εννοείται όμως ότι έχει να διανύσει ακόμα μεγάλη διαδρομή μέχρι να φτάσει την πληρότητα των πτήσεων που παρουσιάζουν οι διεθνείς πτήσεις στους καταξιωμένους προορισμούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πέρυσι οι διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια της Ρόδου και του Ηρακλείου είχαν κατά μέσο όρο πληρότητα μεγαλύτερη από 84%.

Στο αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, η μεγαλύτερη πληρότητα 79,03% σημειώθηκε στις πτήσεις του Ιουλίου και η μικρότερη 68,9% τον Μάιο.

Αναλυτικά οι θέσεις, οι αφίξεις και η πληρότητα των πτήσεων ανά μήνα παρουσιάζονται στον πίνακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σεπτέμβριο για το αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” ήταν προγραμματισμένες πτήσεις 38.445 θέσεων και τον Οκτώβριο 14.554 θέσεων.

Θανάσης Λαγός