Πήρε ΦΕΚ η κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί

Στις 13 Δεκεμβρίου ψηφίστηκε η τροπολογία με την οποία μηδενίζεται ο ΕΦΚ στον οίνο. Έτσι κλείνει μια μακρά περίοδος που μας ταλάνισε όλους. Ο κλάδος κέρδισε μια μάχη ενώ πολλά άλλα ζητήματα περιμένουν τώρα λύση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους στάθηκαν πλάι μας σε όλη αυτή την περιπέτεια, μέχρι την τελική δικαίωση.

Πρωτίστως τα μέλη μας, που μάς εμπιστεύτηκαν, στις δύσκολες στιγμές. Την Comité Vins για την αμέριστη συμπαράσταση της στην άσκηση πιέσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και για την παροχή πολύτιμων πληροφοριών κατά την δικαστική αμφισβήτηση του μέτρου. Τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές, ανεξαρτήτως χρώματος, που άκουσαν το δίκαιο αίτημα του κλάδου. Εκείνους τους δημοσιογράφους που κάλυψαν το θέμα με επαγγελματισμό και αντικειμενικότητα. Τους φίλους του ελληνικού κρασιού, αυτή την υπέροχη δεξαμενή ανθρώπων και ιδεών που αναγνώρισαν τις προσπάθειες μας.

Από αυτή τη δοκιμασία βγήκαμε πιο δυνατοί και με αυτή τη δύναμη θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το λαμπρό μέλλον του ελληνικού κρασιού. Αυτή η δοκιμασία επίσης κατέδειξε την αναγκαιότητα ύπαρξης του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, η στήριξη προς τον οποίο είναι ζωτικής σημασίας. Επόμενος στόχος μας είναι πλέον η αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε το θλιβερό αυτό μέτρο. Για το ζήτημα θα επανέλθουμε προσεχώς. Τα καλύτερα έρχονται.

ΣΕΟ