Πέτσας: Φυσικά και υπάρχει ενδεχόμενο τοπικού lockdown

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε υπαίθριο μπαρ στη Μύκονο

Συναγερμό έχουν σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας τα φαινόμενα τύπου Μυκόνου, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε υπαίθριο μπαρ, αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών για αποφυγή του συνωστισμού λόγω κορωνοϊού.

Πέτσας: Φυσικά και υπάρχει ενδεχόμενο τοπικού lockdown

Το ότι υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια δομή, σχολείο ή και ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές, όπως νομούς ή νησιά, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι στόχος είναι εφόσον υπάρξει εστία να διαγνωστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, σταμάτησαν οι πτήσεις από την Ντόχα μόλις υπήρξαν 12 κρούσματα.

«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά είτε μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή, ένα νησί ή έναν νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μη χαλαρώνουμε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με τις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο όπου έγινε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο κ. Πέτσας είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστεί και «αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον, εδώ είμαστε να το δούμε», αλλά το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία.